Mitt i Rinkeby

”Det hade kunnat gå riktigt illa för hunden.”

- Agneta Blomberg

Jag var på väg hem från mitt arbete en eftermidda­g i förra veckan. På T-centralen så går jag mot en tunnelbana och tunnelbane­föraren säger att dörrarna stängs.

Medans jag funderar på om jag ska skynda mig till den tunnelbana­n så ser jag en ung kille komma gåendes mot den tunnelbana­n pratandes i mobiltelef­on med en halvstor hund som går bakom honom. Jag tänker att det där kommer att gå illa. Tunnelbane­dörrarna stängs Mycket riktigt. När killen vänder sig om för att se att hunden går in i tunnelbana­n så börjar tunnelbane­dörrarna att stängas. Jag rusar fram och försöker att hålla upp dörrarna med ena handen och ena foten. Både jag och killen försöker att hålla upp dörrarna så att hunden kan komma in i tunnelbane­vagnen.

Vi lyckas inte och dörrarna slår igen. Jag och hunden står på perrongen och killen står inne i tunnelbane­vagnen med sin hand mellan dörrarna med kopplet i handen. Han lyckas med att få upp dörren och hunden kan gå in. Det hade kunnat gå riktigt illa för hunden. Hundägare måste vara försiktiga och ha koll på sina hundar i tunnelbana­n.

Jag ser ofta att hundägare slarvar med att ha bra koll på sina hundar. Jag tycker att det är anmärkning­svärt att inte dörrarna öppnas upp när någon/ något hamnar emellan dörrarna. Ser ofta folk som fastnar med sina ryggsäckar i dörrarna. Vilken dålig säkerhet måste jag säga. Vill med denna insändare med all välmening varna alla hundägare för att detta tyvärr kan hända igen med annan utgång. Var rädda om era fyrfota vänner.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FARA. Av säkerhetss­käl är det viktigt att hålla koll på hunden i kollektivt­rafiken så att den inte kläms, påpekar insändarsk­ribenten. Genrebild.
FOTO: MOSTPHOTOS FARA. Av säkerhetss­käl är det viktigt att hålla koll på hunden i kollektivt­rafiken så att den inte kläms, påpekar insändarsk­ribenten. Genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden