Mitt i Rinkeby

Håll ut – snart börjar den riktiga semestern

- JAKOB LARSSON

Hela året går man och längtar efter just de här veckorna. Semestern alltså. Förväntnin­garna byggs upp inför allt kul man ska göra, långa listor med semesterpl­aner tar form.

Man tänker på hur skönt det ska vara att vara ledig. Det finns inga måsten. Trodde man. Det måste vara den största lögn som existerar.

Det är under semestern som saker ska göras som inte hinns med i vanliga fall. Allt från byggprojek­t till att träffa vänner man inte sett på länge. Men det går inte, kompisarna har inte tid. De har nämligen också semester.

Jag tror många kan känna igen sig i ett fullspäcka­t sommarsche­ma, framförall­t om man har barn.

När vädret tillåter ska det badas eller något annat som kräver logistik mer avancerad än en månlandnin­g.

Pannkakorn­a man har lagt ner sin själ i att steka duger inte, badvattnet är för kallt, sanden är för sandig, solen för varm och solkrämen för kladdig.

När vädret inte tillåter hamnar fokus i stället på att underhålla barnen så bra det går, allt för att skärmtiden inte ska ta över helt och hållet. De inomhusakt­iviteter som finns är fyllda med andra barnfamilj­er och köerna ringlar sig långa.

Och så där håller det på. Innan man vet ordet av är det söndagkväl­l och klockan ringer tidigt dagen efter. Ångesten över att det är ett helt år kvar till nästa sommar infinner sig – var tog den här semestern vägen? Samtidigt som det är mysigt att spendera mycket tid tillsamman­s med sin partner är det många som också får nog av all tid så nära inpå varandra. September är trots allt den månad som flest par skiljer sig. Den dagen när man är åter på jobbet, det är då man inser att det är nu den riktiga semestern börjar.

 ??  ?? Prata med mig! jakob.larsson @mitti.se
Prata med mig! jakob.larsson @mitti.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden