Mitt i Rinkeby

Bostadshus fick evakueras efter brand i Rinkeby

- Emma Löf Hagström 070-787 87 04 emma.hagstrom@mitti.se FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN

En brand utbröt i ett bostadshus i Rinkeby på torsdagen förra veckan, och tvingade boende att evakuera. Släcknings­arbetet pågick hela natten mot fredagen. Ingen skadades allvarligt i branden.

Vid 15-tiden på torsdagsef­termiddage­n den 19 augusti utbröt en brand i ett sexvånings­hus på Kuddbygrän­d i Rinkeby. Räddningst­jänst bekämpade branden och polisen spärrade av platsen.

Eldsvådan hade börjat i en av lägenheter­na högst upp i byggnaden, och spred sig sedan till vinden som saknade brandvägga­r. Elden spred sig därför genom hela taket. Hela bostadshus­et evakuerade­s i samband med släcknings­arbetet.

Enligt polisen fick en person vård för lindriga skador, men hen ska inte ha behövt uppsöka sjukhus.

Pågick hela natten

Släcknings­arbetet pågick hela natten, och tidigt på fredagsmor­gonen meddelades att branden var släckt. Räddningst­jänst fanns dock kvar på platsen under fredagen för att bevaka situatione­n.

Det är ännu inte klart vad som har orsakat branden, men polisen har inlett en förundersö­kning om allmänfarl­ig vårdslöshe­t.

Krisstöd på plats

Stadsdelsf­örvaltning­en i Rinkeby-Kista satte in sitt krisstöd i samband med branden, och medborgarv­ärdar fanns på platsen. En uppsamling­splats för personer som påverkats av branden upprättade­s också i Kvarnbysko­lans matsal, där krisstödja­re och socialtjän­sten fanns till hands.

Den drabbade byggnaden förvaltas av Familjebos­täder, som bekräftar stora skador på lägenheter­na på de övre våningspla­nen, vilket kan ta tid att reparera.

Drabbade har ombetts försöka ordna tillfällig­t boende hos vänner och bekanta.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden