Mitt i Rinkeby

Det gäller enligt Mikael Areskog, jurist på Hyresrätts­föreningen

- FOTO: CLAUDIO BRITOS SLITET. SKADEDJUR. ”Lägenheten ska FOTO: CLAUDIO BRITOS FOTO: CLAUDIO BRITOS ”Du har

Nu sover Jaafar Kadhim och hans familj på golvet.

76-åriga Zeineb anmälde med hjälp av sonen Omar skador i kök och badrum redan för två år sedan, men har fortfarand­e inte fått hjälp.

Jaafar Kadhim visar upp en fälla för vägglössen, som kommit tillbaka flera gånger de senaste åren, trots sanering. man även höra av sig till miljöförva­ltningen. Krav på nedsättnin­g drivs i tingsrätt.”

rätt att säga nej till renovering som hyresgäst, men hyresvärde­n kan kontra med en ansökan i hyresnämnd­en om att få renovera ändå, och genomför man renovering­en har man rätt att höja hyran.”

 ??  ?? enligt lag vara brukbar för sitt avsedda ändamål och det är hyresvärde­ns uppgift att se till att den är det. Från dag ett gäller att felanmäla olika problem, och förbehålla sig rätten till nedsatt hyra. Får man ingen hjälp med att åtgärda bristen kan man anmäla till hyresnämnd­en. Är det inomhusmil­jöproblem kan
enligt lag vara brukbar för sitt avsedda ändamål och det är hyresvärde­ns uppgift att se till att den är det. Från dag ett gäller att felanmäla olika problem, och förbehålla sig rätten till nedsatt hyra. Får man ingen hjälp med att åtgärda bristen kan man anmäla till hyresnämnd­en. Är det inomhusmil­jöproblem kan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden