Mitt i Sollentuna

Samuel sjufaldig simmästare

Sju medaljer fick Sollentuna­killen Samuel Törnqvist med sig hem från junior-SM i simning. Fyra av dem var guld. – Det känns skitkul! Nytt rekord i medaljer på tävling, det är roligt, säger han.

- Felicia Karlsson

Under SM i simning i Norrköping för juniorer och seniorer gick det över förväntan för Samuel Törnqvist. Han tog fyra guldmedalj­er, två silver och en bronsmedal­j.

– Jag hade räknat med guld i 400, 200 och 100 meter medley. Även i 4x100 meter medley, säger Samuel Törnqvist.

Men hem kom han med guld i 200 och 400 meter medley, 200 meter fjäril och 4 x 100 meter lagkapp. Silvermeda­ljer i 50 meter rygg och 100 meter fjäril, plus en bronsmedal­j i 4 x 200 meter frisim.

– Jag har alltid varit bra i fjärilsim, men inte satsat på det, vilket jag ändrade på den här terminen.

Samuel Törnqvist har även bytt klubb, vilket har ökat hans prestation och resulterad­e i fler vinster under junior-SM än vad han hade räknat med. Första simklubben var Tureberg där han började år 2007, sedan bytte han till Väsby och tränade med dem i nio år innan han, för någon månad sedan, gick över till Täby.

– Man sporrar varandra väldigt mycket under träningarn­a i Täby. Varje träning är mer som en tävling, man försöker vara snabbast under träningarn­a och inte bara på tävlingarn­a. Sedan har jag lagt fler timmar i veckan än vanligt på träningen.

Samuel Törnqvist tog studenten under våren och har nu ”all tid i världen” att träna, menar han. Hans nästa mål är att kvala in till Nordiska mästerskap­en för tredje året i rad under SM i höst.

Under sommarens SM simmade han även flera finaler i senior-SM och blev som bäst fyra i 200 meter fjäril.

– Jag har aldrig fått medalj i senior-SM förut så det hade varit kul, men jag är nöjd. Jag hade inte räknat med någon medalj där ändå. Att det gick så bra ger mig bara mer motivation till nästa säsong.

Att det gick så bra ger mig bara mer motivation till nästa säsong.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? GULD. Samuel Törnqvist tog sju medaljer under junior-SM i simning.
FOTO: PRIVAT GULD. Samuel Törnqvist tog sju medaljer under junior-SM i simning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden