Mitt i Sollentuna

Prova på Olympiska lekar

Nu är det dags för gratis aktivitete­r för Sollentuna­s barn och ungdomar. Prova på konståknin­g, karate och amerikansk fotboll. Olympiska lekar är en ny satsning för i år.

- Felicia Karlsson

Under första dagen på Sollentuna­vallen med Olympiska lekar har två barn dykt upp. – Det är första året och första gången vi har det här och då vet man ju inte hur det blir, om någon kommer eller så, säger Karolina Degermo, projektled­are för Olympiska lekar.

Hon hoppas att fler barn ska komma allt eftersom. Aktivitete­rna håller på under vecka 29, 30 och 31. Måndagar till fredagar, med två pass på en och en halv timme under eftermidda­gen. Det första passet börjar klockan 14.30 och det andra passet startar klockan 17.00.

– Aktivitete­rna anpassas efter önskemål och grupper. Ålder och kunskap spelar ingen roll, så länge du inte är vuxen, det riktar sig till barn och ungdomar, säger Karolina Degermo.

Shantal Nagawa har tagit sig till vallen för att träffa nya vänner och prova olika sporter.

– Jag kommer komma hit alla dagarna. Det är roligt att det finns, annars skulle jag bara stannat hemma hela sommaren, säger Shantal Nagawa.

Hon väljer att börja med ka- rate, det är hon bekant med sedan tidigare. Men hon kommer prova alla aktivitete­rna.

– Jag är inte förvånad över att det inte är så många här. Det är inte så många som vill göra saker, utan de flesta vill bara stanna hemma. Men jag vill träffa människor och man måste röra på sig, det är inte bra att bara sitta inne och hålla på med telefonen, säger Shantal Nagawa.

Från karateklub­ben Malavé Do, Sollentuna, är Zafar och Hamid Golomhasan på plats för att instruera grunderna i karate.

– Det är jättekul att kunna lära folk lite vettiga grejer, så de kan försvara sig om det skulle behövas. Även om de inte fortsätter med karate så har de grunderna, säger Zafar Golomhasan.

Det är roligt att det finns, annars skulle jag bara stannat hemma hela sommaren.

 ??  ?? KARATE. Zafar Golomhasan, i mitten, och Hamid Golomhasan från Malavé Do undervisar Shantal Nagawa i karate.
KARATE. Zafar Golomhasan, i mitten, och Hamid Golomhasan från Malavé Do undervisar Shantal Nagawa i karate.
 ??  ?? OLYMPISKA LEKAR. Karolina Degermo, projektled­are för Olympiska lekar och tränare för Konståknin­gsklubben Sollentuna.
OLYMPISKA LEKAR. Karolina Degermo, projektled­are för Olympiska lekar och tränare för Konståknin­gsklubben Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden