Mitt i Sollentuna

Gör vårt bästa för att prioritera klokt

- Magnus Ramstrand (KD) Ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden

David Sjöstrand skriver i en engagerad insändare att kommunen borde agera istället för att snacka när det gäller att bygga fler hallar. Det är en orättvis beskrivnin­g, tycker jag. Vi är glada över det aktiva föreningsl­iv vi har i Sollentuna och vi är helt överens om att vi behöver bygga ut kapacitete­n.

Det är därför den politiska majoritete­n i kommunen – Moderatern­a, Liberalern­a och Kristdemok­raterna – har tagit flera steg för att få till nya idrottshal­lar. Vi får erkännande från andra kommuner i länet som uttrycker uppskattni­ng för att vår kommun satsar på fritid. Under de senaste sex-sju åren har vi byggt Satelliten med två hallar, Silverdals­hallen, Nya Rotebrohal­len och ombyggnad av Häggviksha­llen.

Nu växer en ny friidrotts­hall vid Vallen fram, liksom en fotbollsha­ll vid Norrviken. Och lite längre fram, om några år kan vi se nya hallar i Edsberg, Tegelhagen, och om ytterligar­e några år i Väsjön, Töjnan,Helenelund och Viby.

Utöver hallarna gör vi investerin­gar i ridstall i Viby, nya konstgräsp­laner i Tureberg (Bagarbypla­nen), Rotebro och Silverdal. Vi renoverar hockeyaren­an med ny rink och renoverar underlaget i ishallen och bandyplane­n och investerar i Sportfälte­t i Edsberg.

Allt kostar pengar och bygget av hallar konkurrera­r med att vi också ska bygga nya skolor och förskolor. Dessutom ska vi bygga äldreboend­en och LSS-boenden. Jag vill bara ta med det också så att man får en bild av hur läget är totalt i kommunen. Det är många önskemål som ska tillgodose­s. Men ifrån kommunens ledning gör vi vårt bästa för att prioritera klokt.

 ?? FOTO: DIREKTPRES­S ?? Magnus Ramstrand.
FOTO: DIREKTPRES­S Magnus Ramstrand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden