Mitt i Sollentuna

Damlaget nöjda med säsongen

SFK:s damer agerade respektlös­t och var ytterst nära avancemang uppåt. Det blev till sist en stark tredjeplat­s för nykomlinge­n i Division 2. Huvudträna­ren ”Putte” Eklöf är inte förvånad över framgångar­na. – Jag hade det på känn inför säsongen, säger han.

- Anders Ekström

Inför sluttampen

hade Sollentuna FK:s damlag ett gyllene läge att, som nykomling, gå upp. Men en uddamålsfö­rlust mot Enköpings SK blev kostsam och laget slutade till slut trea. Trots att laget inte höll hela vägen är tränaren Patrik ”Putte” Eklöf nöjd med lagets prestation.

– I sin helhet en bra säsong. Vi kom ju ändå trea som nykomling och tagit steg mentalt och blivit bättre på det mesta. Jag är nöjd med helheten, säger ”Putte” som inte är överraskad över framgångar­na.

– Jag hade det på känn inför säsongen och är faktiskt inte förvånad.

Klubbchefe­n Micke Thorstenss­on, som dessutom är chefsträna­re för elvamannau­tbildninge­n för damerna, är nöjd med säsongen.

– Fantastisk­t, verkligen. Att vara med och slåss hela vägen som nykomling var starkt. Det är klart det var lite surt att tappa i slutet, men ändå en stark säsong. Vi kan nu växla upp ytterligar­e och få energi för 2017. Det kommer många duktiga juniorer underifrån, säger Thorstenss­on.

Just den mentala utveckling­en har varit påtaglig, menar tränare Eklöf.

– Det är ju unga tjejer under utveckling och när man är ett topplag kom den mentala biten in. Det blev både en för- och nackdel, många blev nervösa. Men man måste igenom den processen även om den blev betungande för vissa. Vi har fått mycket lärpengar i år. Efter den

starka vårdelen av säsongen, bestämde laget att göra ett tappert försök att gå upp. Men de många spelartapp­en under säsongen blev kostbara.

– Det var lite för många ”små utmaningar”. Sju spelare har lämnat av olika anledninga­r och det var vår största utmaning. Det positiva med det var att yngre

Det finns stor potential i klubben.

spelare fick chansen, säger ”Putte” Eklöf. Planeringe­n inför

nästa säsong pågår för fullt.

– Vi börjar med att sondera vilka som vill och kan vara med. Vi var lite tunna 2016 så vi måste bli flera. Det finns även duktiga juniorer som är på gång. Det finns stor potential i klubben.

– Nu vet vi nivån på serien och vet att vi kan vara med i toppen. Vi kommer gå för att gå upp. Vad säger du om herrlagets bedrift?

– Jättekul, äntligen. De har varit ett topplag länge och velat gå upp. Jag hoppas att det gör oss till en attraktiva­re förening och det är en upprycknin­g för hela SFK.

 ??  ??
 ??  ?? ”PUTTE” EKLÖF.
”PUTTE” EKLÖF.
 ?? FOTO: TOMAS JOHANSSON ?? TREA. SFK dam slutade till slut trea och spelar även nästa säsong i Division 2.
FOTO: TOMAS JOHANSSON TREA. SFK dam slutade till slut trea och spelar även nästa säsong i Division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden