Mitt i Sollentuna

Skenet bedrog inte på sushihak

Chikara Sushi, Sollentuna­vägen 183, Tureberg

- Lunchpatru­llen

Lockade av bilder på vackert upplagda sushibitar är förväntnin­garna höga när lunchpatru­llen beger sig av till det lilla sushihaket Chikara Sushi nära Turebergs torg. Väl på plats kan vi konstatera att skenet inte bedrar.

Chikara Sushi huserar i hörnet Sollentuna­vägen och Bygdevägen. Inne i den enkla lokalen står borden tätt och de fylls snabbt av hungriga lunchgäste­r som hugger in på både klassiska sushirätte­r och japanska och koreanska varmrätter. Lunchpatru­llen proväter både kallt och varmt.

– De flamberar fisken, ut- bryter en av medlemmarn­a i patrullen och kikar fascinerat över disken.

Och mycket riktigt här får man sushi med en twist; flamberad fisk och räka ingår i flera av menyns rätter. En riktigt god överraskni­ng visar det sig.

– Det här var riktigt gott, säger en patrullmed­lem efter att ha testat laxen som flamberats lätt på toppen.

– Jag gillar normalt inte räka, men den här var god. Flambering­en ger en lätt rökig smak, säger en annan.

Sushin är snyggt upplagd, fint dekorerad och god i smaken. Riset är luftigt och garneringe­n fungerar även som smakförhöj­are. I vissa sociala medier har det sagts att detta är Sollentuna­s bästa sushiställ­e. Lunchpatru­llen har inte besökt alla sushiställ­en inom kommunen och kan därför inte uttala sig. Men klart är att här serveras sushi värd ett riktigt gott omdöme.

Också den koreanska bibimbapen är god, även om patrullen har ätit bättre på renodlade koreanska restaurang­er.

– God bibimbap i väldigt fin skål. Lagom storlek på portionen – vanligtvis får man alldeles för mycket och äter upp allting ändå. Jag märkte inte att det fanns någon kimchi i maträtten, antingen saknades den eller så var den jättemesig i smaken, är patrullens omdöme.

Chikara Sushi är ett trevligt lunchställ­e med bra priser, särskilt med tanke på att sushi och koreanskt vanligtvis är lite dyrare. Servicen är bra och maten kommer fort. Kaffe, te, misosoppa och sallad ingår. Grönt te blir en god avslutning på denna goda lunch.

 ??  ??
 ??  ?? BIBIMBAP. God och serverad i lagom mängd.
BIBIMBAP. God och serverad i lagom mängd.
 ??  ?? CHIKARA SUSHI. Hörnet Sollentuna­vägen/Bygdegatan.
CHIKARA SUSHI. Hörnet Sollentuna­vägen/Bygdegatan.
 ??  ?? SUSHI. Med en (flamberad) twist.
SUSHI. Med en (flamberad) twist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden