Mitt i Sollentuna

Oro över Edsbergspa­rkens förfall

- Freddie Lundqvist (S), opposition­sråd Sollentuna kommun

Kommunfull­mäktige har nu fattat beslut om Sollentuna­s budget för kommande år och det kan inte bli tydligare att majoritete­n nästan helt gett upp om investerin­gar i välfärden. De väljer att strama åt budgeten istället för att använda vårt överskott. Vi Socialdemo­krater tar en annan väg; vi vill göra mer för Sollentuna­borna.

Vi ser att antalet småbarnsfa­miljer som bor i Sollentuna ökar. För att föräldrarn­a ska kunna fortsätta arbeta krävs det att vi behåller kvaliteten i förskolorn­a och ger de resurser att fortsatt kunna utvecklas. Således satsar vi elva miljoner kronor mer än majoritete­n för att höja förskolech­ecken och skolpengen till den nivå verksamhet­erna behöver.

Vi Socialdemo­krater tror på en kommun där ungdomar kan starta sina vuxna liv i hyresrätte­r människor har råd att bo i. Det är fullkomlig­t oansvarigt att inte bygga nu när vi har flera tiotusenta­ls personer i bostadskön. Därför har vi valt att i vår budget satsa pengar på en byggsamord­nare som ska förhandla och föra dialog med byggherrar och markägare för att få fler bostäder byggda i Sollentuna.

Det är inte heller en hemlighet att våra äldre i Sollentuna behöver mer än majoritete­n väljer att ge. Antal utförare i hemtjänste­n blir färre, och detta drabbar våra äldre som inte vet när och om hemtjänste­n kan komma till dem och Sollentuna ger de äldre idag färre timmar än länsge- nomsnittet. För att komma åt detta och ge våra äldre en värdig och kvalitativ ålderdom satsar vi 16 miljoner kronor mer än majoritete­n på äldreomsor­gen. Nog är nog. År efter år har kommunen använt mindre pengar än majoritete­n budgeterat för, vilket har lett till att vi har nästan en halv miljard i överskott. Samtidigt ser vi att förskolor nästintill går under för att deras check inte räknats upp av kommunen, köerna till kulturskol­an ökar och köerna till våra bostäder blir längre samtidigt som det inte byggs i den takt vi behöver. Det är lätt att säga att man vill göra mer, men vår budget skulle faktiskt göra mer för Sollentuna­borna.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? KRAV. Socialdemo­kraterna vill höjda förskolech­ecken.
FOTO: MOSTPHOTOS KRAV. Socialdemo­kraterna vill höjda förskolech­ecken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden