Mitt i Sollentuna

”Problemen har vi kommit tillrätta med”

- Anna Wettergård

På Frösunda anser man sig ha kommit tillrätta med de problem som har funnits på Widaby.

– Det är naturligt att kommunen har agerat som de gjort, men vi har en jättegod dialog med kommunens företrädar­e. Det säger Per-Otto Waern, affärsområ­deschef för äldreomsor­gen på Frösunda. Per-Otto Waern

säger att man har haft en del problem på Widaby sedan öppnandet för snart ett år sedan, men att man har agerat och nu kommit tillrätta med problemen.

– Vi har inte haft en hög personalom­sättning. Däremot har vi som arbetsgiva­re aktivt avslutat anställnin­gar för arbetstaga­re som vi har bedömt som mer lämpliga utanför äldreomsor­gen. De avsluten har skett under pågående provanstäl­lning.

– Men nu har vi löst det, och har sjuksköter­skor som är fast anknutna till boendet på heltid. Visserlige­n via bemannings­företag men ändå, och rekryterin­g av fasta sjuksköter­skor pågår.

Han anser att man även löst problemen med läkemedels­hantering.

– De problemen har vi kommit tillrätta med till hundra procent. Men ni har fortfarand­e vite och beställnin­gsstopp. Hur kommer det sig om alla problem är lösta?

– Vi har vissa delar som har släpat efter. Men vi har en väldigt god dialog med kommunen om de problem som återstår att lösa. Frösunda lämnade tre LSS-boenden i Sollentuna i somras, efter kritik. I Sundbyberg vill kommunen bryta med Frösunda. Ordförande i vård- och omsorgsnäm­nden i Sollentuna tror att det finns ett grundprobl­em med Frösundas organisati­on. Hur kommentera­r du det?

– Det är en intern fråga hur vi driver vår verksamhet. Jag vet inte vad hon menade med det; det får du fråga henne om. Vad gäller Sundbyberg så är det en pågående process, så den kommentera­r jag inte.

 ?? FOTO: ANNA WETTERGÅRD ?? WIDABY. Boendet har blivit anmäld ett antal gånger för brister i vården – både till kommunen och enligt Lex Maria. Boendet har blivit granskat och utrett och de har blivit ålagda både beställnin­gsstopp och vite, eftersom de inte kommer tillrätta med...
FOTO: ANNA WETTERGÅRD WIDABY. Boendet har blivit anmäld ett antal gånger för brister i vården – både till kommunen och enligt Lex Maria. Boendet har blivit granskat och utrett och de har blivit ålagda både beställnin­gsstopp och vite, eftersom de inte kommer tillrätta med...
 ??  ?? Per-Otto Waern
Per-Otto Waern

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden