Mitt i Sollentuna

Nyöppnat thaihak gör rätt från start

Norrvikens Thai Stationsal­lén 1 b, Sollentuna Efter sommaren öppnade åter Thaivagnen vid Ica Maxi i Häggvik och nu har ännu en thairestau­rang öppnat i Sollentuna. Den här gången i Norrviken. Klart är att konkurrens­en tätnar om Sollentuna­s thaimatsäl­skare.

- Lunchpatru­llen

Norrvikens thai är det nyaste tillskotte­t på restaurang­kartan i Norrviken. För två veckor sedan slog de upp dörrarna till lokalen som ligger vägg i vägg med Percys kött vid Norrviken torg. På menyn finns gott om välkända och några mindre kända thairätter som lätt anpassas efter kundens önskemål. Luchpatrul­len valde den här dagen att smaka rätterna Phad siew, Ghaeng Kheow Whan och Satay gai.

Phad si-ew är precis som en Phad thai en nudelrätt, det som främst skiljer rätterna åt är att man i Phad siew använder honungsolj­a istället för tamarindså­s. En god rätt som föll patrullen i smaken.

De andra rätterna fick också gott betyg av patrullens testare. Gheng Kheow Whan fick ett extra plus då smakerna förde tankarna till senaste utlandsres­an.

– Jättegott, bad om lite mildare grön curry, ändå var den stark och fräsch. Påminde om en rätt jag åt på ett litet hak i närheten av min resort på Koh Yao Yai.

Lokalen är tematiskt inredd med stora bilder av thailändsk­a stränder vilket skapade en varm känsla trots höstrusket utanför, men det största plusset ges ändå till det som stod på bordet. För förutom god mat finns det även en skål krossade nötter så att man kan dosera efter eget behag.

Det här stället är helt klart en bra restaurang som inte behövt tid att bli varma i kläderna och som nog snart blir stamhak för många Norrvikenb­or.

 ??  ?? Phad si-ew lyfts fram som ett av alternativ­en på lunchmenyn och rekommende­ras starkt. Gheng Kheow Whan med nötkött förde tankarna till Thailand.
Phad si-ew lyfts fram som ett av alternativ­en på lunchmenyn och rekommende­ras starkt. Gheng Kheow Whan med nötkött förde tankarna till Thailand.
 ??  ??
 ??  ?? VÄLLAGAD. Satay gai, kycklingsp­ett i jordnötsså­s var god och vällagad.
VÄLLAGAD. Satay gai, kycklingsp­ett i jordnötsså­s var god och vällagad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden