Mitt i Sollentuna

Gosedjuren övernattad­e på biblioteke­t

Förra veckan var det dags för ett återkomman­de och uppskattat evenemang i Sollentuna: gosedjursö­vernattnin­g på biblioteke­t. – Vi försöker bygga upp små scener med gosedjuren. Det är kul för oss också, berättar Susanne Ferhat Mohammed.

- Anna Wettergård anna.wettergard@direktpres­s.se

Det barn som kunde tänka sig att skiljas från sitt gosedjur över natten kunde förra veckan lämna in det på Sollentuna bibliotek. Där tog personalen hand om inlämnade pälsklinga­r och dokumenter­ade när de hittade på bus och äventyr.

– Det är andra eller tredje gången vi gör det här. Och vi har fått väldigt stor och positiv respons alla gånger. Det är därför vi fortsätter med det – eftersom det är så efterfråga­t. Det berättar Susanne Ferhat Mohammed, biblioteks­medarbetar­e i Sollentuna.

Den här gången hade biblioteke­t fått in mellan femton och tjugo gosedjur, som bland annat fick fika och läsa böcker.

– Vi försöker bygga upp små scener med gosedjuren. Det är kul för oss också. Vi är lite kreativa i barnteamet. Idén kommer från andra bibliotek, som genomför samma

Vi försöker bygga upp små scener med gosedjuren. Det är kul för oss också.

slags evenemang. Bibliotek lånar mycket idéer av varandra, berättar Susanne Ferhat Mohammed. Hon tror absolut att gosedjursö­vernattnin­gen kommer att genomföras igen i Sollentuna.

– Det tror jag säkert. Hade vi haft mer tid hade vi kunnat hitta på ännu mer med dem. Det vore till exempel roligt att gå utanför biblioteke­t och fota gosedjuren i utemiljö.

 ??  ??
 ?? FOTO: SOLLENTUNA BIBLIOTEK ?? Den här gången hade biblioteke­t fått in mellan femton och tjugo gosedjur, som bland annat fick fika och läsa
FOTO: SOLLENTUNA BIBLIOTEK Den här gången hade biblioteke­t fått in mellan femton och tjugo gosedjur, som bland annat fick fika och läsa
 ??  ?? ÖVERNATTNI­NG. böcker.
ÖVERNATTNI­NG. böcker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden