Mitt i Sollentuna

Populär båttur i Edsviken

- Pauline Cederblad

Ett numera välkänt vårtecken är snart här. Den 4 maj lättar båten mellan Edsviken och Stockholm ankare.

– Det är så uppskattat att det gör det roligt att fortsätta, säger arrangören Andréas Näsman.

I år arrangerar Sollentuna­bon Andréas Näsman båtturen för sjätte gången, och bokningarn­a för året rullar in för fullt. Turen går i enkel resa. Ungefär hälften åker in till stan för att sedan stanna kvar där, medan de andra väljer ett trevligare färdmedel hem från jobbet. Några åker både fram och tillbaka.

– Man får se Sollentuna på ett helt annat sätt och får en känsla för platsen där man bor. Edsviken är otroligt vackert. Men många som bor här har sällan fått se det. Och tyvärr är det nog en hel del personer som tror att Edsviken är en sjö. Jag läste en mäklaranno­ns för en tid sedan där det beskrevs att fastighete­ns låg ett stenkast från Edsvikens sjö, säger Andréas Näsman.

Fram tills för några dagar sedan visade det sig vilka som brukar familjens projektled­are när det kommer till resor. 100 procent av bokningarn­a var nämligen gjorda av kvinnor.

– Nu har det åtminstone trillat in ett killnamn, säger Andréas Näsman och skrattar.

Egentligen tycker han att kommunen borde arrangera båtturen.

– Men det hände aldrig, så jag gjorde det själv istället. Kommunen borde jobba mer aktivt för besöksnäri­ngen över huvud taget. Edsvik borde vara modernt och locka alla, oavsett ålder. Nu är det väldigt mossigt.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? BÅT. Den 4 maj går båtturen från Edsvik.
FOTO: PRIVAT BÅT. Den 4 maj går båtturen från Edsvik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden