Mitt i Sollentuna

Så blir framtiden för husen i Edsvik

Flera byggnader i Edsvik har frigjorts, eller kommer inom kort att göra det. Så här ser nuläget ut för fastighete­rna i parken.

- Pauline Cederblad

hyresavtal­en för de olika byggnadern­a i och runt Edsbergspa­rken bygger på gamla överenskom­melser och avtal som funnits under många år. Nu har dock flera avtal löpt ut, eller kommer att göra det inom kort.

Brygghuset är nu tomt på verksamhet, liksom MC Collection­s tidigare lokal.

I samband med att flera lokaler nu kommer att bli tillgängli­ga för Sollentuna kommun har en utredning inletts som ska ge svar på hur man framåt ska arbeta med Edsvik.

– Vi ska få ihop hela området och göra en plan för det på både kort och lång sikt. Det är viktigt att vi är överens och vet hur vi ska jobba med nya aktörer som nu kan komma in i bilden, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden.

Förhoppnin­gen är att hit- ta en större aktör som kan hyra ett helt ”paket” med fastighete­r i Edsvik.

– Det är därför vi inte har hyrt ut några av de här lediga fastighete­rna ännu. Vi har varit lite försiktiga och velat samla på oss ett antal att ha i det här paketet. Är det en större aktör så kan vi ställa mer krav på vilka kvalitéer vi vill ha i området, säger Moa Rasmusson (L), ordförande trafik- och fastighets­nämnden.

”Är det en större aktör så kan vi ställa mer krav på vilka kvalitéer vi vill ha i området.”

 ??  ??
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? EDSVIK. Helene Burmeister, kultur- och ungdomsche­f, Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighets­nämnden, Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, Ricardo Donoso, konsthalls­chef och Anna Franzén, projektled­are Edsvik, är alla inblandade i Edsviks framtid.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD EDSVIK. Helene Burmeister, kultur- och ungdomsche­f, Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighets­nämnden, Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, Ricardo Donoso, konsthalls­chef och Anna Franzén, projektled­are Edsvik, är alla inblandade i Edsviks framtid.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden