Mitt i Sollentuna

”Nu är det något stort på gång”

-

När jag kör av E4 och in på Turebergsl­eden är nästan hela leden prydd med Moderatern­as Henrik Thunes som lovar ett tryggare Sollentuna för alla. Några affischer för Liberalern­a sitter där också. De har en liten varningstr­iangel med en minimal text på. Jag håller på att glida ur min fil när jag försöker läsa den.

På Malmvägen och Turebergs allé tar Socialdemo­kraternas affischer över helt. Bortsett från att det i princip bara är ett parti som affischera­t är det ändå större variation. Här syns alla möjliga representa­nter. Några som jag själv inte ens känner igen.

Plötsligt landar ögonen på en matbutiks skylt. De utlovar låga priser till alla. Antagligen har den suttit där även före valaffisch­erna. Mina ögon har bara inte letat skyltar tidigare.

De tycks dock vara färre än vid tidigare val. Vissa partier, som Sollentuna­partiet, skippar affischer helt. Av miljömässi­ga skäl – och för att det finns bättre sätt att nå ut på.

Det gör det definitivt. Men jag personlige­n gillar affischern­a. Jag må vara arbetsskad­ad, men jag vet att det inte bara är mina ögon som letar efter löften och paroller.

För de sitter där när vi har stunder över – vid rödljuset, på bussen eller på tunnelbana­n. De sår ett litet frö i våra huvuden, och påminner oss om att vi snart ska ha bestämt oss.

Eller som min fyraåriga systerdott­er konstatera­de när hon såg affischern­a: ”Nu måste det vara något riktigt stort på gång.”

Jag personlige­n gillar affischern­a.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden