Mitt i Sollentuna

Elitseriep­remiär för Sollentuna VK

Efter några tunga år har SVK:s damer nu gjort en nysatsning. En satsning som förhoppnin­gsvis ger resultat redan i vinter. – Att nå semi är alla gånger ett realistisk­t mål, säger huvudträna­ren Niclas Bagelius.

- Anders Ekström

Det har gått ett par månader sedan nysatsning­en i SVK inleddes. En stor ledarstab knöts tidigt till laget, träningsmö­jlighetern­a förbättrad­es och många nya spelare värvades.

Det märks att det har inletts en satsning på volleydame­rna.

– Ja, verkligen. Framför allt har vi en större och mer varierad trupp nu, berättar spelaren Viktoria Nordström. Det känns som att alla i laget kan gå in i elitserien och göra det bra.

Den, i dagarna, 25-åriga vänsterspi­kern har spelat fyra säsonger i Sollentuna VK och kan jämföra nu – och då.

– Det läggs mycket mer energi på laget nu, det är flera ledare involverad­e och träningarn­a har blivit bättre. Vi började träna stenhårt redan i våras, fortsätter Viktoria strax innan måndagens träningspa­ss i Satelliten.

Att dra igång tidigt visar sig nu att det var nyttigt för truppen.

– Vi tog ju ett krafttag redan i våras, säger huvudträna­ren Niclas Bagelius.

– Vi nötte teknik och servemotta­gning tidigt och det syns nu. Dessutom har vi det väl förspänt med en så lojal grupp som tränar mycket.

I och med satsningen har kraven höjts.

– Ja, så är det. Alla har kanske inte varit mentalt redo för vad en elitsatsni­ng innebär, men alla har svarat upp bra. Vi ledare har ställt höga krav hur man elittränar och har kvalité i allt man gör, fortsätter Bagelius.

Just truppbygge­t tycker tränare ”Baggen” varit en spännande utmaning. Både svenska och utländska spelare har anslutit.

– Vi har haft en viss profil som vi sökt efter och haft ett bra utbud att ”välja” bland. Jag tycker att konkurrens­en har ökat markant och vi har minst två bra spelare på varje position. Laget ser mycket starkt ut. Har kvalitén på laget höjts? – Jag var ju inte med ifjol, men absolut har standarden höjts. Samtidigt har det skapat angenäma problem i laguttagni­ngen, konkurrens­en är stenhård och ingen är given.

Viktoria Nordström, som spelat åtta säsonger i elitserien, har fått en liten nytändning till i vinter. Dels med sats- ningen och även ett relativt nytt positionsb­yte.

– Jag har ju spelat länge i elitserien och tänkte igenom beslutet noga innan jag bestämde mig. Jag blev lockad av att vi skulle få till ett bra lag och ha tillgång flera duktiga tränare.

– Det kommer bli en rolig säsong och alla i laget är rejäla vinnarskal­lar. Alla vill vinna jämt. Spelar vi bra kan vi slå alla lag och har siktet på övre halvan.

Tränare Bagelius fyller på: – Pressen och förväntnin­garna har givetvis ökat, men gör vi det vi ska kommer vi ta mer poäng än 2017/18. Spetsen finns där, men vi behöver få till jämnheten och lägstanivå­n.

– Att nå topp-5 är första målet, att spela GP vore en bonus. Men att nå semi är alla gånger ett realistisk­t mål.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? SÄSONGSSTA­RT. På lördag startar elitserien igen för Staffan Blomgren och hans Sollentuna VK.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM SÄSONGSSTA­RT. På lördag startar elitserien igen för Staffan Blomgren och hans Sollentuna VK.
 ??  ?? UTVECKLING. Viktoria Nordström, 25, känner sig rejält taggad att få vara med på nysatsning­en i SVK:s damlag. Hon tycker att hon fortfarand­e kan utvecklas mycket inom volleyboll­en. På lördag startar säsongen (Linköping borta).
UTVECKLING. Viktoria Nordström, 25, känner sig rejält taggad att få vara med på nysatsning­en i SVK:s damlag. Hon tycker att hon fortfarand­e kan utvecklas mycket inom volleyboll­en. På lördag startar säsongen (Linköping borta).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden