Mitt i Sollentuna

Restaurang Egon tar Sollentuna med storm

-

slutet a ma Sollentuna Centrum ett n t lls ott restaurang­sidan när den nors a restaurang ed an Egon nade ood ourten

- i är m et n da med hur vi har blivit mottagna här i Sollentuna Centrum, säger Motaz Gomah, general manager Egon Sollentuna

Egon såg dagens ljus 1984 i Oslo och har nu ett 40-tal restaurang­er i Norge. Sollentuna­restaurang­en är den andra i Sverige, först ut var Egon i Mall of Scandinavi­a och den tredje restaurang­en öppnade i Uppsala i augusti.

– Vi valde att etablera oss i Sollentuna Centrum som är i stark utveckling och har stor potential, säger Motaz Gomah, som ursprungli­gen är från Skåne men har jobbat i Norge era år.

– Besöksanta­let ökar hela tiden, säger han stolt. Inredninge­n är rustik och välkomnand­e och bjuder på många spännande saker att vila ögonen på. I taket hänger en motorcykel modell äldre, i bokhyllorn­a står gamla koffertar och böcker. Väggarna pryds av stora fotogra er från ett svunnet Sollentuna, bland annat bilder på Turebergs och Norrvikens station från början av 1900-talet.

– Många gäster har berättat att de har en anknytning till bilderna, vilket är jättekul, säger Motaz Gomah.

Den spännande menyn är bred och omfattar ett hundratal rätter. är nns något för alla, allt från klassisk engelsk frukost, italienskt, tex-mex, sallader och hamburgare till den krämiga, norska sksoppan.

– Nytt är våra expresslun­cher, där den som har bråttom kan få god, vällagad mat snabbt. Här kan man välja på chili con carne, pasta och sksoppa.

Ett annat populärt inslag på menyn är pizzabuffé­n. För 99 kronor får man äta hur mycket pizza man vill, inklusive sallad. Pizzabuffé­n serveras fram till klockan 18 tisdag–lördag och hela dagen söndag–måndag.

– Till Egon är alla välkomna, allt från de allra yngsta upp till seniorerna. För barnen har vi en lekhörna med rutschkana och pysselhörn­a. För familjerna nns det något för alla, någon kanske tar pannkaka, en annan pizza och en tredje sksoppa, säger Motaz Gomah. Restaurang Egon i Sollentuna samarbetar med lokala idrottsför­eningar, och ser gärna att det samarbetet utökas.

– Många föreningar lägger sina evenemang med middagar här, vilket är väldigt roligt.

Öppettider­na på Egon är generösa. På vardagarna stänger de klockan 23 och på fredagar och lördagar är det öppet ända till klockan 24. Sollentuna Centrum stänger klockan 20, men då är gästerna välkomna in via uteserveri­ngen.

– Varmt välkomna till oss på Egon, avslutar Motaz Gomah.

är nns n got r alla, allt r n lassis engels ru ost, italiens t, te -me , sallader o h hamburgare till den rämiga, nors a s so an

 ??  ?? Motaz Gomah, general manager på Egon Sollentuna.
Motaz Gomah, general manager på Egon Sollentuna.
 ??  ??
 ??  ?? Pizzabuffé­n är mycket populär. Inredninge­n har hämtat inspiratio­n från Sollentuna­s lokala historia.
Pizzabuffé­n är mycket populär. Inredninge­n har hämtat inspiratio­n från Sollentuna­s lokala historia.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden