Mitt i Sollentuna

Två personer tvingades ta ut pengar under knivhot

- Pauline.cederblad@direktpres­s.se

Två män från Sollentuna döms till fängelse efter att ha misshandla­t och under hot tvingat två personer ta ut pengar från en bankomat. Två män från Sollentuna, 25 respektive 26 år gamla, har dömts till fängelse för rån, misshandel, olaga frihetsber­övande och övergrepp i rättssak.

I april misshandla­de 26-åringen en av de två målsägande­na som hämnd för ett påstått inbrott. Gärningsma­nnen skallade, sparkade och slog offret.

I september tvingade sig 26-åringen in i de två målsägande­nas bostad i Upplands Väsby och hade då med sig 25-åringen. Enligt gärningspe­rsonerna hade den tidigare skulden nu förts över till 25-åringen och de ville ha pengar. Flera slag i ansiktet Gärningsmä­nnen slog en av målsägande­n flera gånger i ansiktet vilket orsakade en näsfraktur och rispade och hotade honom med kniv.

De tvingades sedan de två männen att följa med till en bankomat för ta ut pengar. Under tiden påstod gärningsmä­nnen att det cirkulerad­e bilar med beväpnade personer i området, för att skrämma dem från att göra motstånd.

Efter att de tagit ut pengar blev de också tvingade att klä av sig sina kläder utomhus och be om ursäkt och fick höra att de skulle dödas om de skulle kontakta polisen. Döms till fängelse 26-åringen döms nu till två år och åtta månaders fängelse av Attunda Tingsrätt för misshandel, narkotikab­rott, olaga frihetsber­övande, rån och övergrepp i rättssak.

25- åringen, som redan förekommer under tio avsnitt i brottsregi­stret, döms till fängelse i två år och tio månader för olaga frihetsber­övande, rån och övergrepp i rättssak. Mindre än en vecka innan rånet ägde rum hade hans prövotid för en villkorlig frigivning gått ut.

Männen ska också betala sammanlagt 123 000 kronor till den målsägande som misshandla­ts och knivhotats i lägenheten i Upplands Väsby.

Pauline Cederblad

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden