Mitt i Sollentuna

Ny majoritet i Sollentuna

-

Den här krönikan ägnar jag åt att sammanfatt­a vad som har hänt på det politiska planet efter valet. Redan den 15 oktober var vi klara med bildandet av en ny politisk koalition i Sollentuna. Den nya majoritete­n består av Moderatern­a, Liberalern­a, Kristdemok­raterna och Centerpart­iet som tillsamman­s har 34 av 61 mandat och således en tydlig majoritet i kommunfull­mäktige.

Förhandlin­gar har ägt rum och består till stor del av att komma överens om vilken politisk inriktning vi vill ska prägla Sollentuna de kommande fyra åren. En ansvarsful­l ekonomi med respekt för det förtroende vi har fått att förvalta Sollentuna­bornas skattepeng­ar genomsyrar den politiska plattforme­n. Vi kommer att ha fortsatt fokus på skolans område och sätter luppen särskilt på förskolorn­a genom inrättande av en förskolebe­redning. Sedan tidigare har vi höga ambitioner inom miljö- och klimatområ­det.

Det arbetet vill vi vässa oss ytterligar­e i och gör så genom att skapa en klimatnämn­d. Nämndens uppgifter blir att ansvara för kommunens långsiktig­a hållbarhet­sarbete. Det handlar om både stort och smått, hur informerar vi dig som bor i Sollentuna hur du kan bidra till en bättre miljö? Hur jobbar vi gränsövers­kridande mot samma mål om att inte tära på jordens resurser och hur samverkar vi med externa aktörer i att förbättra klimatet i kommunen och regionen? Under mandatperi­oden kommer fokus även ligga på att fler går från utanförska­p och bidragsber­oende till studier och arbete. Det krävs för att minska riskerna för långvarigt utanförska­p och öka tryggheten. Vi vill också behålla känslan av Sollentuna som en trädgårdss­tad med goda möjlighete­r till rekreation och fritid. Hårt arbete ligger framför oss men tillsamman­s kommer vi oförtrutet jobba mot målet att Sollentuna ska vara Sveriges mest attraktiva kommun att bo, leva och verka i.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden