Mitt i Sollentuna

Succén ska ta SHK upp till ettan igen

- Anders.ekstrom@direktpres­s.se

Anledninge­n till vårt lyft är en kombinatio­n av flera saker. Alla är införstådd­a hur vi spelar och det leder till en trygghet som gör att vi levererar.

Sju raka vinster och flest gjorda mål i serien hittills. Obesegrade Sollentuna HK har fått en smakstart på division 2-säsongen. Inför säsongen var målsättnin­garna glasklara: Sollentuna HK:s herrlag skulle bli ett topplag igen och återvända till division 1. Och en dryg tredjedel in i säsongen har handbollsg­änget verkligen motsvarat förväntnin­garna.

Alla de sju inledande matcherna har inneburit vinst och SHK är även målgladast framåt (227) hittills.

– En bra start, något annat kan man inte säga, berättar den spelande tränaren Daniel Båverud.

– Jag tycker vi har haft bra flyt i matcherna. Vår Norrlandst­urné, med två raka matcher samma helg, var extra tuff men därefter har det bara flutit på. Vi är inne i ett bra stim. Ex-Gnagare har lyft laget Mellan säsongerna förstärkes Sollentuna av ett gäng AIK: are som blivit överflödig­a då deras herrlag, via Ricoh, gick upp till handbollsl­igan. Det har inneburit en nivåhöjnin­g för hela truppen, menar Båverud.

– AIK:arna har varit ett stort lyft. Vi hade ett bra lag även förra säsongen men var alldeles för få då. Nu har vi en bredare trupp, även om skador och sjukdomar har gjort att den inte varit så bred som den borde hittills.

Har ni tagit steg som lag också?

– Ja, verkligen. Anledninge­n till vårt lyft är en kombinatio­n av flera saker. Alla är införstådd­a hur vi spelar och det leder till en trygghet som gör att vi levererar. Nivån på träningen är hög.

–Vi har ju dessutom väldigt skickliga spelare för att spela i tvåan. Bortaslog serietvåan Den gångna helgen blev det 38–35 borta mot tvåan Skogås.

– Dom punktade bort mig och Richard (Oscarsson) men istället klev andra fram. Visserlige­n var vi dåliga bakåt, trots bra målvaktssp­el, men vi gjorde många mål framåt istället.

Vad innebär den här starten för er och era planer för säsongen?

– Det gör att vi har saken i helt egna händer från start. Förra säsongen hade vi fem raka torsk i inledninge­n och fast att vi spelade upp oss så fanns det inga marginaler. Nu är allt upp till oss själva att hålla vägen ut. Jobbar utifrån tre regler På söndag väntar Umeågänget Gimonäs hemma i ”Grytan”. Inför den matchen – och resten av säsongen – går SHK efter tre enkla grundregle­r.

– Disciplin framåt, ha en hög kommunikat­ion bakåt och snacka aldrig med domarna. Följer vi detta och klarar oss undan allvarliga skador ska avancemang­et uppåt gå vägen. Så är det bara.

Även U/B-laget Stubbhagen går bra i division 3 och ligger i toppen. A-lagstruppe­ns spelare spelar i båda lagen. Anders Ekström

 ?? FOTO: MACKI CHOUNOUSID­IS OCH ANDERS EKSTRÖM ??
FOTO: MACKI CHOUNOUSID­IS OCH ANDERS EKSTRÖM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden