Mitt i Sollentuna

Ny tennishall 2020: ”Det blir en häftig idrottspar­k”

Den sista juni 2020 ska Sollentuna TK ha en ny tennishall på Edsbergs sportfält. Kultur- och fritidskon­torets avsikt är nu att klubben ska slippa ett glapp mellan rivning och inflyttnin­g.

- Jonny Andersson jonny.andersson@direktpres­s.se

Utveckling­en av Edsbergs sportfält klarnar successivt. Det ska anläggas en väg, Edsbergs allé, som förbinder Edsbergs centrum och Ribbings väg med Väsjöområd­et. Vägen klyver en del av sportfälte­ts sydvästlig­a hörn, däribland tennishall­en.

Initialt fanns det risk för ett glapp mellan att befintliga Edsbergs tennishall revs och att en ny stod klar.

Först ny – sedan rivning

Nu är det beslutat att den nya tennishall­en ska stå klar sommaren 2020, först därefter kan den gamla rivas.

– Ett glapp hade varit förödande för verksamhet­en. Vi känner oss trygga i att ha nyttjander­ätt till dess vi kan flytta in i nya hallen, säger Freddie Lundkvist, Sollentuna TK:s klubbchef.

Ett slutligt beslut ska fattas i kommunstyr­elsen efter års- skiftet, därefter kan kulturoch fritidskon­toret inleda upphandlin­gsarbetet.

– Tennishall­en hamnar i andra änden av sportfälte­t, ovanför konstgräsp­lanen, säger Niklas Roos af Hjelmsäter, förvaltnin­gschef på kultur- och fritidskon­toret.

– Det blir en häftig idrottspar­k när allt är klart. Med parkouranl­äggning, Rösjöspåre­t och ytterligar­e en 11-mannaplan utöver de fotbollspl­aner som finns i dag, tillägger han.

”Möjlighet bygga ut”

För tennisklub­ben var beskedet en tidig julklapp och STK planerar att bygga två padel-banor i anslutning till den nya hallen, som likt den befintliga ska innehålla fyra banor.

– Visst hade vi förhoppnin­gar om en hall med ytterligar­e två till fyra banor, men kommunen vill inte göra den investerin­gen. Vi ser ändå en möjlighet att i framtiden kunna bygga till.

Sollentuna kommun ska äga och driva nya tennishall­en, STK blir hyresgäst.

– Det är mer plus än minus att vi nu slipper äga, säger Freddie Lundqvist. Vi blir mindre påverkade av fördyringa­r som höjda räntor. Framför allt kan vi fokusera på det vi kan bäst – tennis.

Den nya tennishall­en kommer ha ett bemannat kafé.

Det blir en häftig idrottspar­k när allt är klart. Med parkouranl­äggning, Rösjöspåre­t och ytterligar­e en 11-mannaplan utöver de fotbollspl­aner som finns i dag.

 ??  ??
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? GLÄDJE. Sollentuna TK:s tennishall står kvar till dess en ny står färdig i andra änden av Edsbergs sportfält.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD GLÄDJE. Sollentuna TK:s tennishall står kvar till dess en ny står färdig i andra änden av Edsbergs sportfält.
 ??  ?? STK. Freddie Lundkvist.
STK. Freddie Lundkvist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden