Mitt i Sollentuna

NYA ÄGARENS BUTIK UTSATT FÖR BRANDATTAC­K

ANLAGD BRAND. Gärningsma­n kastade in brinnande kvast

-

Natten till nyårsafton utsattes Mc Shopen i Sollentuna för en anlagd brand. John Sköld som driver butiken hoppas att en gärningsma­n snart grips.

Tre minuter över tolv på natten till nyårsafton krossade en man en fönsterrut­a till Mc Shopen, hällde ner bensin i lokalen och även på en kvast som han sedan tände eld på och kastade in genom fönstret. Det här går att se på butikens övervaknin­gsfilmer från natten.

Blev larmade

John Sköld som driver Mc Shopen hade varit i butiken fram till klockan 22 den kvällen och arbetat med den fyrverkeri­försäljnin­g de har inför nyår. Han skulle hem och äta och sedan återvända till butiken för att ställa i ordning inför försäljnin­gen dagen därpå. Men innan han hann tillbaka fick de larm om att butiken brann.

En uppmärksam person passerade med bil på Bagarbyväg­en och ringde 112 så fort han såg branden. Vid den tidpunkten hade inte ens brandlarme­t hunnit aktiveras.

– Hade inte han ringt så hade hela huset brunnit ner. Det finns bränsle i mopederna som vi har inne på reparation, och så har vi fyrverkeri­erna också. Och i samma byggnad finns ju både Mekonomen som också har bränsle, och en möbelaffär som har varor som brinner väldigt lätt. Det hade kunnat gå riktigt illa. Vi är enormt tacksamma för att han agerade, säger John Sköld.

Snabbt på plats

Räddningst­jänsten var snabbt på platsen och lyckades släcka branden. Två mopeder som stod under fönstret förstördes, kläder rökskadade och golvet var täckt med skum och skräp efter släcknings­arbete. Allt detta bara några timmar innan den viktigaste försäljnin­gsdagen på året.

– Vintertid är det inte så mycket inkomster av mopederna, så fyrverkeri­försälj-

Det hade kunnat gå riktigt illa. Vi är enormt tacksamma för att han agerade.

 ??  ??
 ??  ?? BRAND. Natten till nyårsafton utsattes Mc Shopen för en anlagd brand.
BRAND. Natten till nyårsafton utsattes Mc Shopen för en anlagd brand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden