Mitt i Sollentuna

Optimism i Lunden inför andra halvan

-

– Vi lyckades äntligen hitta spelet som vi letat efter hela hösten. Det tog tid att spela ihop laget och det märktes på spelet i början, säger tränaren Peter Rönnqvist.

Den spelade ass-coachen Jonathan Sigfridsso­n fyller på:

– Det har varit upp och ner och vi har kämpat för att hitta vår mall att förhålla oss till. Vi har en del nya spelare vilket nog märktes mer än vi trott, säger ”Sigge” och fortsätter:

– Vi går åt rätt håll nu, både resultatmä­ssigt och den allmänna känslan. Det är en positiv cirkel som givetvis påverkats av bra resultat på sistone.

– Jag hade nog förväntat mig två poäng till och hade kanske hoppats att vi skulle hittat spelet tidigare, men bättre sent än aldrig, säger Rönnqvist.

På vilket sätt har ni kommit igång på sistone?

– Jag tycker att vi är mera samspelta och har bra tendenser till ett etappspel. Dessutom tycker jag att rörelsen är bättre nu än tidigare, flera är delaktiga i spelet och det är överlag bättre tryck i allt vi gör framåt. Både defensiven och offensiven börjar stämma.

På fredagskvä­llen besegrades jumbon Västerås enkelt med 10–0 (5–0). På söndag (13:30) väntar Katrinehol­m U hemma och därpå sju matcher till. Av åtta återståend­e matcher ska fem spelas på Vallen. – Vi vet att vi är starka hemma, så har det varit i alla mina sex år här. Hemmastati­stiken talar sitt tydliga språk vilket man även sett hittills denna säsong, säger mittfältar­en Sigfridsso­n och ser fram emot andra halvan.

– Det är väldigt hög klass på serien denna säsong och det är en riktigt rolig serie. Nora är svårslagna men därefter kan alla slå alla. Målet i gruppen har hela tiden varit att nå tredjeplat­sen och det ser jag ingen anledning att ändra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden