Mitt i Sollentuna

FRISÖREN FÅR KÄMPA I KALLA OCH TOMMA LOKALER

Hasse Ure har drivit frisörsalo­nger i Stinsen i 24 år och gör allt han kan för att vara kvar så länge som möjligt i det näst intill tomma köpcentret.

- Pauline Cederblad 070-78 78 707 pauline.cederblad@direktpres­s.se

En handfull företagare kämpar vidare i det näst intill tomma Stinsen. Hasse Ure har drivit frisörsalo­nger här i 24 år och gör allt han kan för att vara kvar så länge som möjligt.

När Magnolia bostad köpte Stinsen och presentera­de sina planer på att riva köpcentrum­et och bygga bostäder kom det som en chock för Hasse Ure. Via media fick han veta att han måste lämna det som varit hans arbetsplat­s i 24 år.

Stinsen hade sedan tidigare tappat många hyresgäste­r. Lagom tills dess att Sollentuna centrum var färdigreno­verat och erbjöd hyresrabat­ter för att locka till sig företag ville den förra ägaren av Stinsen höja hyrorna. Flera valde då att flytta. Vissa blev enligt Hasse utköpta.

Nyheten blev dödsdomen

Men det var när nyheten om de nya planerna för Stinsen publicerad­es som dödsdomen kom på riktigt.

– Efter den dagen blev det riktigt tufft. De flesta trodde att Stinsen skulle stänga på en gång. När jag sprang in i kunder på andra ställen så blev de förvånade när jag sa att vi fortfarand­e var kvar och skulle vara det i flera år till, säger Hasse Ure.

Han önskar att Magnolia hade väntat med att presentera planerna på att riva centrumet.

– De har skött allting väldigt dåligt. De skulle ha väntat med att presentera byggplaner­na och låtit centrumet leva vidare. Det är klart att de flesta sökte sig bort. Men jag kunde inte bara lämna. Stinsen är som mitt hem.

Och det har blivit allt tuffare för de hyresgäste­r som är kvar. I oktober 2018 infördes rekommende­rade öppettider, och flera hyresgäste­r hade då öppet färre timmar, eller helt stängt vissa dagar.

– Det var för att underlätta för hyresgäste­rna eftersom besöksanta­let i Stinsen har minskat kraftigt. Majoritete­n av hyresgäste­rna önskade just rekommende­rade öppettider istället för minimiöppe­ttider, säger säger Dennis Söderlund, affärsutve­cklingsche­f på Magnolia bostad.

Sedan besökarant­alet har sjunkit har det också blivit kallare i lokalerna. Hasse Ure har felanmält temperatur­en flera gånger de senaste åren. När Vi i Sollentuna träffar honom i lokalen behålls jackorna på. De små värmefläkt­ar som Magnolia har ställt in hjälper föga, menar han.

– Jag gör rätt för mig och betalar hyran. Jag vill att fastighets­ägaren ska göra rätt för

De har skött allting väldigt dåligt. De skulle ha väntat med att presentera byggplaner­na och låtit centrumet leva vidare.

sig också. Ofta är det mellan 15 och 16 grader nu på vintern. Ännu kallare lokal Ures salong ligger närmare entrén och är ännu kallare. Den ska stängas i slutet av september när kontraktet löper ut. Nu står salongen obemannad.

– Tjejen som jobbade där var väldigt duktig, men klarade inte av att det är så kallt och sa upp sig. Flera andra har också gjort det och jag själv är sjuk mycket.

Magnolia bostad håller dock inte med.

– Mätning av inomhustem­peraturen i butik är uppmätt vid samtliga tillfällen som hyresgäste­n har felanmält. Mätningar är även gjorda vid tillfällen däremellan. Temperatur­en har varit inom rekommende­rat värde. Trots detta har fläktar placerats i lokaler för att tillmötesg­å hyresgäste­n, säger Dennis Söderlund.

Som mest har Hasse drivit fyra salonger i Stinsen samtidigt. Då hade han tio anställda. Idag är de bara tre.

Nu går hyresavtal­en ut ett efter ett. Sauvko, den stora salongen tvingas han stänga i slutet av juni. Stängt av rulltrappo­r Salongen Rinse på övervåning­en har han längst hyresavtal, för hela 2021. Men den ligger mer avlägset och sedan några dagar har fastighets­ägaren stängt av fyra av rulltrappo­rna – bland annat de som är närmast Rinse.

– Eftersom få nyttjar dessa rulltrappo­r idag har vi beslutat att av miljömässi­ga skäl och trygghetsa­spekter att stänga av automatike­n. Alla plan i centrum nås av andra rulltrappo­r, hissar och trappor på ett flertal ställen som är väl skyltade till, säger Dennis Söderlund.

Även om Stinsen förlorat större delen av sina besökare har Hasse Ure trogna kunder och vill vara kvar.

– De vill ta ifrån mig mina fungerande företag. Det är som att de tar ifrån mig mina barn när de tvingar mig stänga.

Samtidigt är han kritisk till löftena om att Sollentuna vara en företagsvä­nlig kommun.

– Om det varit det så skulle de ha ställt krav på Magnolia att vara rädda om verksamhet­erna som fanns här. Det här har slagit otroligt hårt mot många småföretag­are.

 ??  ??
 ??  ?? FÖRETAGARE. Hasse Ure har drivit frisörsalo­nger i Stinsen i 24 år och vill inte lämna centrumet.
FÖRETAGARE. Hasse Ure har drivit frisörsalo­nger i Stinsen i 24 år och vill inte lämna centrumet.
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ??
FOTO: PAULINE CEDERBLAD
 ??  ?? KALLT. Magnolia har ställt ut en antal fläktar för att hålla värmen uppe, men de räcker inte tycker Hasse.
KALLT. Magnolia har ställt ut en antal fläktar för att hålla värmen uppe, men de räcker inte tycker Hasse.
 ??  ?? TOMT. Ures salong är obemannad efter att en anställd sagt upp sig på grund av kylan.
TOMT. Ures salong är obemannad efter att en anställd sagt upp sig på grund av kylan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden