Mitt i Sollentuna

Ny second hand-butik öppnar i Sollentuna

- Pauline Cederblad 070-78 78 707 pauline.cederblad@direktpres­s.se

I torsdags öppnade Stockholms stadsmissi­on en ny second handbutik i Sollentuna. De har flera lediga platser för dem som vill arbetsträn­a i butiken.

I Turebergsk­yrkans lokaler utanför Sollentuna centrum öppnades i torsdags dörrarna till en ny second handbutik.

Butiken ligger i samma lokal där Stadsmissi­onens Remake låg innan de stängde i mitten av december. Sedan dess har lokalen byggts om och är nu äntligen färdig.

– Det känns jättebra och spännande. Vi hoppas att folk hittar hit snabbt, säger butikschef­en Eva Gröndal.

I den drygt 200 kvadratmet­er stora lokalen kommer allt från kläder till inredning, mindre möbler och leksaker att finnas till försäljnin­g. De tar också emot gåvor, och vissa gåvor är särskilt välkomna just nu.

– Nu när det är så kallt så behöver vi framför allt vinterjack­or och sovsäckar till människor som lever i hemlöshet, säger Eva Gröndal.

Arbetsträn­ing

Butiken kommer också att ta emot personer som varit sjukskrivn­a eller arbetslösa länge eller av någon annan anledning behöver arbetsträn­a. I butiken i Sollentuna kommer de att kunna ta emot upp till sex personer åt gången – och det finns just nu flera lediga platser. Alla får stöd av både handledare och coacher för att skapa så bra förutsättn­ingar som möjligt.

– Att få ut folk i arbetslive­t genom arbetsträn­ing är själva kärnan i vår verksamhet. Man får referenser, erfarenhet och vara en del i ett sammanhang. Det är ett väldigt bra sätt att komma in i arbetslive­t. Många trivs väldigt bra och söker sedan till vår utbildning­stjänst som är ett år, berättar Eva Gröndal.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? BUTIK. Eva Gröndal är förväntans­full inför öppningen.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD BUTIK. Eva Gröndal är förväntans­full inför öppningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden