Mitt i Sollentuna

Kreativa kvällar i Överby

- Pauline Cederblad

Under ett antal kvällar under våren arrangeras ett kreativt kafé på Överby gård. Förhoppnin­gen är ett skapa en mötesplats för personer som tycker om att syssla med hantverk och gärna för det i sällskap av andra.

Det kreativa kaféet på Överby gård har funnits tidigare men har nu väckts till liv på nytt för ett antal träffar.

Tanken är att skapa en mötesplats där personer som tycker om hantverk som stickning eller broderi kan ta en fika tillsamman­s och arbeta tillsamman­s.

– Det finns ett stort intresse för hantverk idag som ökar hela tiden – inte minst bland unga personer. Många har en önskan och längtan efter att använda händerna och göra något, som inte inbegriper telefoner eller datorer. Jag tror att det behövs fler mötesplats­er av det här slaget, säger Helene Bruhn Erici, en av arrangörer­na.

Hittills har två träffar varit, och två nya är inplanerad­e. Överby gårds läge, som ligger lite avlägset, gör det utmanande att locka hit besökare. Men Helene Bruhn Erici hoppas att det ska vända.

– Vi kör lite av en testperiod nu och ser hur intresset är. Vi hade önskat att det varit lite större än det varit hittills, men vi får se hur det blir de här två gångerna. Finns intresset så fortsätter vi gärna. Drömmen vore att på sikt ett riktigt aktivitets­hus där olika människor kan mötas över generation­er i sina hantverk.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? HANTVERK. Under våren arrangerar Överby gård ett kreativt kafé.
FOTO: MOSTPHOTOS HANTVERK. Under våren arrangerar Överby gård ett kreativt kafé.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden