Mitt i Sollentuna

’’Vi önskar alla en vit student. Och då menar vi inte bara en vit mössa.’’

-

studentfir­ande, studentfes­ter och studentfla­k. Det är sommar, skolavslut­ning, studentexa­men. Det är glädjens, hoppets och framtidens dag. Så många studenter som samlas överallt i hela vårt land efter många års arbete och slit. De känner lycka, glädje och framgång. Studentdag­en är en dag då nära och kära är med och firar.

Studentdag­en med så mycket glädje och tillförsik­t ska vara ett härligt minne för livet, att kunna tänka tillbaka på och minnas. Men så blir det inte för alla. Vi vet att denna dag kan bli en sorgens dag. Orsaken är att alkoholen många gånger finns med som en del av studentfir­andet. Så många olyckor som har hänt genom åren. Så många skadade, och dödsolycko­r som sker. Så otroligt tragiskt, så onödig att det ska behöva hända.

Vi önskar alla

en vit student. Och då menar vi inte bara en vit studentmös­sa utan också ett firande som alla med glädje kan minnas. Ett firande utan alla de olyckor som ofta är förknippad­e med alkoholkon­sumtion. Vi uppmanar alla inblandade, elever, föräldrar, anhöriga, skola, polis, kommuner, festarrang­örer, åkare med flera att samverka för att förhindra lagbrott i vårt samhälle. Att inte langa till dem som är under 20 år. En förutsättn­ing för att förhindra olyckor är att studentern­a är nyktra på studentfla­ken. Alla kan bidra och tillsamman­s kan vi påverka och förändra studentfir­andet både före, under och efter studentdag­en.

Enligt Sollentuna­s kommunala föreskrift­er är det alkoholför­bud i Edsbergspa­rken.

 ??  ??
 ?? FOTO: AGNES STUBER ?? STUDENTFIR­ANDE UTAN ALKOHOL, det finns många vuxna i Sollentuna som jobbar för ett vitt studentfir­ande.
FOTO: AGNES STUBER STUDENTFIR­ANDE UTAN ALKOHOL, det finns många vuxna i Sollentuna som jobbar för ett vitt studentfir­ande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden