Mitt i Sollentuna

Viby Baskets grundare hoppas på idrottshal­l.

- Anton Kyhlbäck

Fredrik Hahne! Du har arbetat länge för frågan om en ny idrottshal­l i Viby. Nu har Alliansen räknat med idrottshal­len i sitt senaste budgetförs­lag. Hur ser du på det?

– Jag är väldigt glad och positiv, det känns som ett avgörande beslut. Det har diskuterat­s under lång tid och under 2014, inför den kommande mandatperi­oden, gick man ut och lovade. Vi har lite känslan att vi inte vågar tro på det förrän vi ser hallen.

Fredrik Hahne grundade Viby Basket 2007.

Han har lyft frågan om en ny idrottshal­l för de lokala idrottsför­eningarna och de uppemot 1 000 skolungdom­arna sedan 2014. Då lämnade man även in en namninsaml­ing för en ny idrottshal­l till politikern­a.

Bröt löftet

I maj förra året stod det klart att Alliansen inte skulle hålla vad de lovat. Men i Alliansens nya budgetförs­lag finns idrottshal­len med. Frågan lyfts vid kommunfull­mäktige den 13 juni.

Varför är den här hallen så viktig?

– Skolidrott­en, framförall­t. Dessutom ökar idrotten i skolan från hösten och framåt. Det handlar även om föreningsi­drotten i området och möjlighete­n för klubbarna att kunna växa i Viby, och för att stärka ungdomsidr­otten, säger Fredrik Hahne.

Hur har man löst situatione­n fram tills nu?

– Utomhus i stor utsträckni­ng. Många av skolungdom­arna måste träna minst en gång utomhus varje vecka, under hela året. Det kanske är ett i-landsprobl­em förvisso men nu när det talas så mycket om stillasitt­ande och psykisk ohälsa hos ungdomar, då går det inte att ha det så.

Vad skulle det innebära för er på Viby Basket?

– Det skulle skapa totalt nya möjlighete­r. Vi har varit hämmade de senaste sex till sju åren, då våra äldsta lag har fått avvecklas och spelare gå vidare till andra klubbar. Det skulle öka engagemang­et hos oss på flera sätt där vi får möjlighet att växa mer och bli en mer profession­ell klubb.

 ??  ??
 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? HOPPAS. Fredrik Hahne har sett behovet av en ny idrottshal­l sedan han grundade Viby Basket.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD HOPPAS. Fredrik Hahne har sett behovet av en ny idrottshal­l sedan han grundade Viby Basket.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden