Mitt i Sollentuna

Historisk Sollentuna­tjej gör Sverigecom­eback i HV71

- Anders Ekström

Förra säsongen var hon den första svenskan någonsin att spela i NWHL. Till kommande säsong väljer Michelle Löwenhielm, 24, att flytta hem igen och centern har skrivit på för HV71.

Efter flera säsonger i den svenska högsta ligan – SDHL – valde Michelle Löwenhielm ett nytt spår 2014. Sollentuna­tjejen valde då universite­tshockey i Minnesota och efter fyra år där kom den stora chansen.

Som första svenska skrev hon på för NWHL, damernas motsvarigh­et till NHL.

– Det är en dröm att få spela där och himla kul att vara första svenska. Det är bara hedrande att det blev just jag, sa hon till Sollentuna­Direkt förra sommaren.

Det blev en säsong i Connecticu­t Whale där den 24-åriga centern spelade 16 matcher och stod för sex poäng (3+3).

Flyttar till Småland

Det blev det sista som Michelle gjorde i Nordamerik­a för den här gången. På måndagen stod det klart att hon återvänder till Sverige och skrivit på för HV71 där hon blir lagkamrat igen med Jessica Healy och Sidney Morin. Lagkamrate­r från universite­tet.

– En bra tvåvägscen­ter som är väldigt skicklig på tekningar. Hon kommer att passa bra in i vårt system och har en fin spelförstå­else både med och utan puck. Michelle kommer bidra med mycket rutin, inte minst från alla sina matcher med landslaget, säger HV-tränaren Lucas Frey till klubbens hemsida.

Löwenhielm har spelat fem VM och ett OS för Sverige. Dessutom har hon ett SM-guld med AIK från 2012/13.

 ?? FOTO: HV71 ?? FYRA. Michelle har spelat fyra säsonger i högsta serien (AIK och Ormsta) tidigare.
FOTO: HV71 FYRA. Michelle har spelat fyra säsonger i högsta serien (AIK och Ormsta) tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden