Mitt i Sollentuna

Budget och sommartips

-

Vi är nu i en årstid som visar Sollentuna från sin bästa sida. Det är också den tid på året då budgeten för nästkomman­de år presentera­s. En ansvarsful­l ekonomisk politik är förutsättn­ingen för att fortsätta utveckla Sollentuna till en allt mer attraktiv kommun. Det handlar om att ständigt höja servicen och kvaliteten i våra verksamhet­er.

Sollentuna står inför stora investerin­gar kommande år. En välskött ekonomi och fler människor som har ett jobb att gå till är en förutsättn­ing för att klara investerin­gar i skollokale­r, konkurrens­kraftiga löner, en trygg och bra omsorg av allt fler äldre, förbättra skötsel av parker och torg och för att skapa trygga och trevliga utemiljöer.

Alliansens budgetförs­lag präglas av ekonomiskt ansvarstag­ande med en budget i balans, oförändrat låg skatt och fokus på kärnverksa­mheterna. Vi tillför ytterligar­e resurser till skola- och förskolan samt vård och omsorg. En annan glädjande nyhet är att vi går fram med en ansvarsful­l finansieri­ng för investerin­g och drift av en idrottshal­l i Viby. Något vi vet har varit efterlängt­at av många barn och ungdomar.

Till sist några sommartips. Ta ett exemplar av nya cykelkarta­n och upptäck Sollentuna på två hjul. Packa ryggsäcken och ta en tur i något av naturreser­vaten. Eller varför inte dansa runt midsommars­tången på Hersby Gård?

Trevlig Sommar!

Henrik Thunes (M) Kommunstyr­elsens ordförande

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden