Mitt i Sollentuna

Mer träning ska lyfta nysatsande Rotebro

Många och hård träning ska lyfta Rotebro IS herrlag

- Anders Ekström

Vi ska träna stenhårt men samtidigt ska det alltid vara glädjen som styr.

Rotebros innebandyh­errar gör en nysatsning. Träningsmä­ngden har ökat rejält och inga undantag kommer längre att ges för att slippa träna.

Efter flera år i samma spår kände tränaren Roger Östergren att något nytt måste göras. Dels var träningarn­a för dåliga och för få, dels fanns det spelare som inte kunde träna varje gång.

– Jag blev en sorts underhålls-tränare och jag ville inte ha det på det sättet. Jag var trött på det, säger Roger.

I höst påbörjar Roger sin åttonde säsong i Rotebros innebandyh­errar och han var klar över att en nysatsning behövdes. Istället för att anpassa sig till några enstaka spetsspela­re, som inte kunde träna för fullt, drogs det upp helt nya riktlinjer.

Träningsmä­ngden har nu ökat markant, ingen kan ha ”special-dealar” och spelarnas förutsättn­ingar ska överlag bli bättre.

– Nu kör vi stenhårt med de som vill och ska få upp hungern igen såsom det var det i början när jag kom hit. Jag vill jobba på mitt sätt och inte anpassa mig efter enstaka spelare.

Efterfråga­t av gruppen

17, vara flertalet unga, spelare är klara och responsen på nysatsning­en är mycket bra. Spelargrup­pen svarade på en enkät efter den gångna säsongen där just mer träning och lagaktivit­eter efterfråga­des av merparten.

– Alla som är med på tåget har slutit upp bra hittills. Vi kanske inte blir seriens bästa lag men vi ska vara det laget som tränar bäst. Rotebro har en vision att bli sista instans innan SSL och då måste vi träna därefter.

Även för Roger var detta ett vägskäl.

– Jag hade inte varit kvar om det inte blev något nytt tänk. Jag är väldigt taggad för detta och det var ett beslut som behövdes för mig och laget. Det ska bli kul att träna mer och jag har massor med idéer hur vi ska jobba. Vi ska träna stenhårt men samtidigt ska det alltid vara glädjen som styr.

Tre äldre spelare har aviserat att de inte blir kvar och några till har inte bestämt sig än.

– Vill man inte vara med så behöver man inte vara det. Det hade varit kul om de ville vara med och hjälpa till att utbilda de yngre men har man inte tid och lust så går det inte. Nu är det en bra tid för nya stjärnor att födas och ta steget framåt.

Två nyförvärv har anslutit och Östergren är väldigt glad att Simon Sandman, 22, återvänt.

– Simon blir otroligt viktig i vinter, liksom Jeppsson och Fungdahl. Förhoppnin­gsvis vill flera spelare från truppen 2018/19 vara kvar. Fem spelare till ska in i truppen och det viktigaste att de kan och vill träna mycket. Jag kommer inte vika mig där likt tidigare år.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? ÅTTONDE SÄSONG. Roger Östegren, tränare.
TRE. Sebastian Mellqvist, Marcus Mildenberg­er och Jonathan Segerlund har aviserat att de inte blir kvar i a-laget 2019/20. Ytterligar­e en handfull spelare har inte bestämt sig än.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM ÅTTONDE SÄSONG. Roger Östegren, tränare. TRE. Sebastian Mellqvist, Marcus Mildenberg­er och Jonathan Segerlund har aviserat att de inte blir kvar i a-laget 2019/20. Ytterligar­e en handfull spelare har inte bestämt sig än.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden