Mitt i Sollentuna

Landets bästa intar Vallen

- Anders Ekström

Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson och flera andra starka namn. Nästa vecka intar några av friidrotte­ns stjärnor Sollentuna­vallen då årets första GP avgörs.

Sedan 2004, förutom 2006, har den stora internatio­nella tävlingen avgjorts i Sollentuna. Den är rankad på 60:e plats bland världens alla friidrotts­tävlingar.

Tisdagen (18/6) sker årets första Folksam GP utomhus och därefter följer tre till runtom i landet.

Precis som tidigare år kommer flera stora namn dit. Bland annat kommer Daniel Ståhl (diskus), Angelica Bengtsson (stavhopp) och flera andra svenska och internatio­nella friidrotta­re. Dessutom självklart de bästa turebergar­na såsom Bianca Salming, Andreas Almgren, Napoleon Solomon, Hanna Hermansson och formstarka Yolanda Ngarambe.

– Det är en internatio­nell tävling med ett starkt startfält. Daniel Ståhl är det stora dragplåstr­et och han älskar verkligen att tävla på Vallen. Det var ju här, på GP, som han slog det svenska rekordet 2017, berättar TFK:s klubbchef Thomas Waldetoft och fortsätter:

– GP är en även en mycket bra möjlighet för våra bästa att tävla i en stortävlin­g.

”Stolta att arrangera”

Tisdagens event är troligen årets största idrottshän­delse i Sollentuna och Waldetoft tycker att man ska passa på att komma förbi.

– Den sätter verkligen vår arena och Sollentuna på kartan och vi är stolta att få arrangera GP.

– Är man intressera­d så är GP en bra möjlighet att se världsfrii­drottare på nära håll i den fina miljön som råder på Vallen. Man är väldigt nära de aktiva och förhoppnin­gsvis kommer det göras många bra resultat.

Förtävling­arna startar 15:00 på tisdag (18/6) och huvudtävli­ngarna från 18:30.

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? FJORTON. Årets upplaga är den fjortonde GP:et som Tureberg arrangerar.
FOTO: JONNY ANDERSSON FJORTON. Årets upplaga är den fjortonde GP:et som Tureberg arrangerar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden