Mitt i Sollentuna

Åtalstiden för mordförsök skjuts upp.

- Anton Kyhlbäck

Åtalstiden förlängs ytterligar­e i fallet mot den man som är misstänkt på sannolika grunder för misshandel av en äldre kvinna i februari ute på Kärleksudd­en.

Det var den 26 februari, mitt på dagen, som en kvinna i 80-års åldern hittades medvetslös ute på Kärleksudd­en i Sollentuna. Två personer har varit misstänkta för inblandnin­g av händelsen varav en person på sannolika skäl, är ännu misstänkt för försök till mord.

Åtal var planerat att väckas imorgon förra veckan. Men åtalstiden har förlängts ytterligar­e två veckor:

– Det kvarstår förundersö­kningsåtgä­rder i fallet, säger Ewa Tvängström, åklagare och förundersö­kningsleda­re i fallet.

Två män har tidigare varit misstänkta i fallet.

Ewa Tvengström, igen: – Det är en person som är misstänkt för brottet, säger hon till Sollentuna­Direkt.

Polisen inledde tidigt en undersökni­ng om grov misshandel.

Man cirkulerad­e då i området och hämtade in vittnesupp­gifter från allmänhete­n.

– Vi hämtar in uppgifter om iakttagels­er och försöker fånga upp vittnen med polisiär närvaro runt Kärleksudd­en, berättade Fredrik Kramp, handläggar­e på polisen, tidigare i april.

Senare fattades misstanke mot en man som sedermera begärdes häktade. Vederböran­de släpptes senare, då häktningsy­rkan avslogs. Den andra personen, numera huvudmisst­änkt, greps senare av polisen och är fortfarand­e häktad sedan i slutet av maj månad.

Mannen nekar till brottet. Ännu är mycket oklart kring fallet då förundersö­kningsuppg­ifterna är sekretessb­elagda.

– Det rullar på och det kommer begäras förlängd åtalstid. Mer än så kan jag inte säga nu, säger Ewa Tvengström, åklagare vid Norrorts åklagarkam­mare.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? FÖRLÄNGS. Den 26 februari hittades en kvinna medvetslös på Kärleksudd­en. Nu förlängs åtalstiden till början på juli.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK FÖRLÄNGS. Den 26 februari hittades en kvinna medvetslös på Kärleksudd­en. Nu förlängs åtalstiden till början på juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden