Mitt i Sollentuna

SD:s gruppledar­e utesluts efter kritik

SD:s partitopp utesluter Mikael Stiegenber­g efter att han försvarat den kritiserad­e politiske sektretera­ren Mikael Valtersson. Bo Ehlin tar över som gruppledar­e i Sollentuna.

- Anton Kyhlbäck

Stigenberg meddelar att han behåller sina förtroende­uppdrag, efter att han utesluts ur Sverigedem­okraterna. Bo Ehlin tar över som gruppledar­e efter utredninge­n.

I veckan valde SD:s kommunföre­ning i Sollentuna ny gruppledar­e, Bo Ehlin, i kölvattnet av utredninge­n mot Mikael Stigenberg som har kritiserat­s efter att ha försvarat Mikael Valtersson, politisk sekreterar­e i föreningen.

– Det stämmer att Stigenberg har blivit utesluten, säger Bo Ehlin, gruppledar­e och tillförord­nad ordförande för SD i Sollentuna.

– Fyra andra har lämnat med honom, som varit lojala med Stigenberg, som tycker att man har handskats fel i det här, högst upp i partiet, och valt att lämna för det, tillägger han.

Stigenberg har flera förtroende­uppdrag. Bland annat som ledamot vid Regionfull­mäktige, Regionstyr­elsen, Sollentuna kommunfull­mäktige och som ledamot i kommunstyr­elsen och han meddelar att han inte lämnar sina uppdrag och därmed sitter kvar som politisk vilde.

– Som det ser ut nu kommer jag stanna, säger han. Vad har du att säga om partitoppe­ns beslut?

– Jag tycker mest synd om Valtersson i det här, som har familj, och som förlorar sitt jobb. Det är ett tråkigt beslut, men jag har mina planer för

hur jag ska gå vidare, säger han. Har du planer på att gå med i något annat parti?

– Jag ska känna in det hela. Så vi får se hur framtiden blir.

Kommunföre­ningens ersättare för Stigenberg, Bo Ehlin, och ledamot i fullmäktig­e, är vald till ny gruppledar­e. Ordförande­posten kommer att behandlas under nästa årsmöte i januari, nästa år. Vad är nästa steg?

– Vi gör det bästa möjliga för att rensa upp efter det här. I och med att jag nu blir vald till gruppledar­e så kommer vi ta frågan om Valtersson och hans anställnin­g, säger Bo Ehlin.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD /SD PRESS ?? UTESLUTEN. Mikael Stigenberg (till väntser) fortsätter som politisk vilde och Bo Ehlin (till höger) tar över som gruppledar­e för kommunföre­ningen.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD /SD PRESS UTESLUTEN. Mikael Stigenberg (till väntser) fortsätter som politisk vilde och Bo Ehlin (till höger) tar över som gruppledar­e för kommunföre­ningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden