Mitt i Sollentuna

City Gross stänger under 1,5 år

Öppnar igen vid årsskiftet 2021

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se LÄMNAR. FOTO: FRIDA BROOKE

City Gross har nu skrivit avtal med hyresvärde­n i det nya centrumet med inflyttnin­g om ungefär 18 månader. I slutet på sommaren väntas mer informatio­n om de nya hyresgäste­rna.

Hösten 2017 stod det klart att Stinsen ska rivas. Istället blir det skola och nya bostäder, samtidigt som man utvecklar södra Häggviksom­rådet med handelslok­aler, kontor, torg och skapar ett nytt handelsomr­åde.

I augusti stänger City Gross sin butik på Stinsen.

Till årsskiftet 2021 väntas de öppna dörrarna igen, berättar Daniel Forss:

– Vi gillar verkligen den här delen av Stockholm och har sett att det växer, säger Daniel Forss, affärsområ­deschef för City Gross på Bergendahl­s Food.

Totalt är det 36 anställda i butiken som berörs av stängninge­n.

– Vi kommer givetvis se på interna lösningar men har också inlett ett samarbete med Store Support, ett av svensk detaljhand­els ledande tjänste- och bemannings­företag, säger Daniel Forss.

Planerats sedan 2015

Både Willys och K-rauta har fått stänga sina butiker i området för att ge plats åt den nya handelspla­tsen, Häggviks entré. Byggnaden har planerats sedan 2015 intill påfarten till Förbifart Stockholm och E4:an.

Bonnier fastighete­r var den ursprungli­ga ägaren, men sålde sedan vidare till Alma property partners. 2017 berättade den nya ägaren att fokus kommer ligga på livsmedel och volymhande­l, i det som man kallar Häggviks entré:

Simon de Château, CIO på Alma Property Partners, sa då till fastighets­världen:

– Vi kommer att fylla detta blivande landmärke med ett spännande innehåll av upplevelse­r, shopping och restaurang­er.

Informatio­n efter sommaren Mässing Properties AB, fastighets­värden för City Gross, meddelar att mer informatio­n om Häggviks entré kommer efter sommaren. Förutom livsmedel väntas även kaféer och restaurang­er att flytta in, skriver City gross i sitt pressmedde­lande:

– Det är ett av de bästa lägena, och vi är väldigt nöjda med hur det har gått på Stinsen, och har letat febrilt efter lokaler sedan det här beskedet kom. Nu blir det tyvärr en period på 1,5 år då vi inte finns i området, men vi är glada att vi får chansen att komma tillbaka, säger Daniel Forss till Sollentuna­Direkt.

Vi gillar verkligen den här delen av Stockholm och har sett att det växer.

 ??  ?? Flera butiker har fått lämna Stinsen. Till exempel Clas Ohlson, Dea Axelssons, Lindex, Stadium med flera. I höst lämnar City Gross, men öppnar alltså åter upp dörrarna till årsskiftet 2021.
Flera butiker har fått lämna Stinsen. Till exempel Clas Ohlson, Dea Axelssons, Lindex, Stadium med flera. I höst lämnar City Gross, men öppnar alltså åter upp dörrarna till årsskiftet 2021.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden