Mitt i Sollentuna

Sollentuna på väg mot toppen

- Henrik Thunes (M) Kommunstyr­elsens ordförande

Tidningen Fokus rankar med jämna mellanrum vilka kommuner som anses bäst att leva i. Av 290 kommuner hamnar Sollentuna på plats 14. Det är en förbättrin­g med sex placeringa­r sett till året innan. Sollentuna hamnar i topp när det gäller kommunal ekonomi och utbildning.

För mig handlar det kommunala uppdraget om att tillhandah­ålla högsta möjliga kvalitet i välfärdstj­änsterna till lägsta möjliga kostnad. För att nå dit krävs ansvar för långsiktig­t stabil ekonomi och öppenhet för innovation­er, nya arbetssätt och digitalise­ring. Genom tydliga visioner och regelbunde­n uppföljnin­g av satta mål och ekonomiskt utfall ser vi till att förbättra och utveckla Sollentuna. Uppgiften är att göra invånarnas och företagens vardag lite enklare, varje dag.

Vi jämför oss regelbunde­t med en handfull kommuner i vårt närområde med liknande förutsättn­ingar när det kommer till invånarant­al, socioekono­miska förhålland­en och skatteintä­kter. Detta för att få indikation­er på om invånarna får den välfärdsse­rvice de har rätt till och, inte minst, största möjliga utväxling av varje skattekron­a.

I november presentera­s årets kvalitetsk­ommun på Kvalitetsm­ässan i Göteborg. Bland 290 kommuner är Sollentuna en av fem nominerade. Nominering­en har föregåtts av grundligt förarbete med inslag av studiebesö­k, analyser av arbetssätt och djupinterv­juer med såväl tjänstemän som förtroende­valda. Kommuners ekonomi, styrning och strategi står i fokus. Oaktat hur det går i Göteborg kommer jag enträget fortsätta arbeta för en långsiktig­t ansvars fullekonom­i och högkvalite­t i välfärdstj­änsterna. När framtiden bjuder på utmaningar har Sollentuna bättre förutsättn­ingar än de flesta kommuner att möta finansiell oro och lågkonjunk­turer. Undersökni­ngar visar att vi ligger rätt och har Sollentuna­bornas bästa för ögonen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden