Mitt i Sollentuna

AIK:aren Niclas njuter av spel i favoritlag­et

- Anders Ekström

Efter två lärorika år i SSL-laget Sirius går Niclas Johansson Bräck vidare. Ny klubb blir allsvenska AIK där han väntas få en större roll.

Niclas slog igenom i Rotebro IBK och imponerade så pass att SSL-laget Sirius knöt till sig backen 2017. Det blev totalt två år i Uppsala.

– Första året blev inte som jag hade tänkt. Tufft, men lärorikt. Det var dålig tajming att bli skadad när vi bytte tränare, säger han och fortsätter:

– Andra året spelade jag mycket fram till sluttampen då jag inte fick förtroende­t längre. Det blev två blandade säsonger där jag ändå fått ut mycket och fått mängder med erfarenhet. Jag ångrar inte att jag tog chansen.

Till 2019/20 väljer Niclas att gå ner en division och spela i AIK. Anledninga­rna är flera menar 23-åringen.

– Jag vill först och främst få mer förtroende och det verkar jag få här. AIK har en tydlig plan för mig och jag gillade det. Sedan skadar det inte att man är AIK:are i grunden. Det ska bli riktig kul att få spela i Gnaget och är att spela här betyder mycket för mig.

Toppen är målet

Efter mängder med år i SSL fick svartgult börja om i allsvenska­n ifjol. Det blev en fjärdeplat­s men sorti i kvalet

upp. Johansson Bräck tror på toppstrid igen.

– Vi ska definitivt vara ett topplag och nå kvalet. Laget är ungt och aningen orutinerad men jag tror på oss. AIK vill upp på sikt igen och det är kul att få vara delaktig i det. Vad hoppas du bidra med?

– Att vara en ledande spelare och bidra på alla vis. Även få mycket speltid och hjälpa laget nå våra mål.

Detta blir faktiskt innebandyb­ackens andra sejour i klubben. 2015/16 hade han dubbel-licens och fick göra ett superkort inhopp.

– Jag fick 40 sekunder i slutet. Förhoppnin­gsvis får jag mer speltid nu, ha ha.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NÄRA. Niclas bor nära Solnahalle­n och är dessutom stor AIK:are.
FOTO: PRIVAT NÄRA. Niclas bor nära Solnahalle­n och är dessutom stor AIK:are.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden