Mitt i Sollentuna

Tänker fortsätta spela sitt spel trots kvalplats

- Anders Ekström

SFK ligger prekärt till och är bara målskillna­d från nedflyttni­ngsplats. Men trots det mörka läget kommer inte herrlaget att stressa upp sig och ändra spelet.

Sollentuna FK fick en poäng med mersmak mot Vasalund i söndags (1–1) och håller sig precis över de tre nedflyttni­ngsplatser­na (plats 13). Men bara på målskillna­d.

– Det är klart att det inte är där vi vill ligga, säger lagkaptene­n Karim Mammar.

– Jag tycker faktiskt vi förtjänat mer poäng, men vi har haft svårt att få in bollen trots många lägen.

”Bambo” har varit i liknande lägen med andra klubbar och han och laget känner ingen stress över situatione­n.

– Nä, ingen större stress. Jag tycker vi har en bra känsla i laget trots läget och sammanhåll­ningen är god. Många lag hade nog spårat ur vid liknande läge. Men vi håller ihop, stöttar varandra och drar åt samma håll.

– Känslan är att vi ska klara oss ur detta utan att få kvala. Vi gjorde en bra match senast vilket är ett bra bevis på hur gruppen mår. Det är klart det är mycket tankar och känslor men ingen kris än på långa vägar.

Lagkaptene­n säger också att de ska fortsätta spela som de gjort.

– Spelmässig­t har vi ju presterat bra efter vår spelidé och plan. Vi tror på det vi gör och behöver inte ändra i spelet, vi vill fortsätta spela vår fotboll.

Är det inte lite naivt när resultaten är som de är?

– Nej, jag ser det inte så. Vi lär oss mycket av spelidén och den har funkat bra, det är i sista tredjedele­n där det inte varit kvalité nog.

I avslutning­en väntar tre lag i samma läge som SFK och tre lag från topp-5.

– Trean Karlstad blir svårast annars tycker jag vi har bra chans till poäng mot alla lag. Vi ska klara oss kvar och vi tror på det vi gör. Att fortsätta hålla ihop blir väldigt viktigt i avslutning­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden