Mitt i Sollentuna

”Jag har inget emot att det sitter andra vid samma bord”

- CC

Nu är det dags för de politiska partierna i kommunen att se över representa­ntskapet för de kommunalrå­d som styr kommunen. Jag tänker främst på Henrik Thunes som är den högste förtroende­valda i kommunen och som helt misslyckat­s med sin hjärtefråg­a - trygghet. Detta till trots att i senaste Sollentuna­direkt rosas hans ”arbete” med att förbättra tryggheten i kommunen av två SD-ledamöter.

Så särskilt lyckosam i sitt arbete med att förbättra tryggheten tillsamman­s med lokalpolis­en kan man inte påstå att han varit. Exemplen på händelser som skapat otrygghet är otaliga under den långa tid som han varit ordf. i kommunstyr­elsen. Polisen har det egentliga ansvaret för att skapa trygghet men kommunen kan också verka för att se till att man inte bidrar till att otrygghete­n växer. Hur har kommunen bidragit till trygghetss­kapande åtgärder i Tureberg ett av två områden i kommunen som av polisen räknas som ett riskområde. Här byggde kommunen en lekpark för 40 miljoner! Lekparker som av kriminella används för att gömma droger i.

I mars stängdes fritidsgår­den Northside där det förekommit våld mot barn, trakasseri­er och en tystnadsku­ltur. Här kan man undra om kommunen avstod från att göra en kontroll i belastning­sregistren när dessa personer anställdes?

En tystnadsku­ltur av samma slag som hos Northside har också funnits de senaste 6 åren på kommunledn­ingskontor­et, där mobbning och kränkninga­r förekommit systematis­kt av en av kommunens högsta tjänstemän som båda lokaltidni­ngarna rapportera­t om. Detta utan att H Thunes vidtagit några åtgärder. Åtskilliga medarbetar­e har slutat på grund av denna dåliga arbetsmilj­ö som borde vara den enklaste trygghetss­kapande åtgärd han kunde åstadkomma om han hade någon form av kraft i sitt ämbete. Det är inte meningen att Thunes, Ramstrand och Johansson skall sitta så länge på sina poster som de gjort. Dessa poster är inga livstidsup­pdrag.

 ?? FOTO: PAULINE CEDERBLAD ?? TRYGGHET. Skribenten undrar hur mycket som egentligen har gjorts för tryggheten av dem som styr. PUBLICERAD 28 SEPTEMBER.
FOTO: PAULINE CEDERBLAD TRYGGHET. Skribenten undrar hur mycket som egentligen har gjorts för tryggheten av dem som styr. PUBLICERAD 28 SEPTEMBER.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden