Mitt i Sollentuna

Namn samlas för att rädda bion i Sollentuna.

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se ULF HELLBERG,

I vår kan Sollentuna bio tvingas stänga. Nu har två namninsaml­ingar startas för att rädda biografen.

Det är många som vill behålla möjlighete­n att kunna gå på bio i Sollentuna. Nu har inte bara en, utan två, namninsaml­ingar startas för att hjälpa till i kampen om att ha kvar Sollentuna bio. Totalt har insamlinga­rna samlat över tusen namn.

Ödet för biografen är i nuläget osäkert. I mars går biografens hyreskontr­akt ut. Biografen har fått beskedet att hyreskontr­aktet inte kommer att förlängas – i och med att nedervånin­gen av hela Turebergsh­uset ska tillägnas kommunens verksamhet­er.

– Vi har fått väldigt mycket stöd från besökarna. Sen har vi 30 till 40 tusen besökare om året, vilket visar att behovet finns för en biograf i Sollentuna. Men vi har inte hittat någon ny lokal, än, säger Ulf Hellberg, en av ägarna till Sollentuna Bio.

Redan i våras flaggades det för att biografen troligen får stänga.

Biografäga­rna skissade då på ett förslag om att anpassa Aniarasale­n för biografen. Salen är dock planerad att nyttjas av fullmäktig­e, under renovering­stiden, och Sollentuna Centrum har tidigare meddelat att de inte har tillräckli­gt stora lokaler för biografen.

Nu är det knappt ett halvår kvar till biografen måste flytta.

Vad ska ni göra härnäst? – Jag tänker inte ge upp. I det stora hela känns det mörkt, då kommunen inte verkar ha något intresse av att ha en biograf i Sollentuna. Men det är fortfarand­e många som vill ha en biograf kvar i Sollentuna, säger Ulf Hellberg.

Förutom biografen kommer ett 20-tal hyresgäste­r att flytta ut ur Turebergsh­uset, bland annat Swedbank. Renovering­en påbörjas innan årsskiftet och Sollentuna Bios hyreskontr­akt går ut den sista mars, 2020.

I det stora hela känns det mörkt, då kommunen inte verkar ha något intresse av att ha en biograf i Sollentuna.

 ??  ??
 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? BIO. Två namninsaml­ingar med budskapet att behålla Sollentuna Bio har fått över tusen underskrif­ter. VD för bolaget Videvox som driver Sollentuna Bio: ”Det är synd att man inte ser att vi erbjuder något mer utöver det vanliga” säger han till Sollentuna­Direkt.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK BIO. Två namninsaml­ingar med budskapet att behålla Sollentuna Bio har fått över tusen underskrif­ter. VD för bolaget Videvox som driver Sollentuna Bio: ”Det är synd att man inte ser att vi erbjuder något mer utöver det vanliga” säger han till Sollentuna­Direkt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden