Mitt i Sollentuna

SFK-optimism trots tufft läge

- Anders Ekström

Efter en storförlus­t senast är Sollentuna återigen nere på kvalstreck­et. Härnäst väntar två måstematch­er i bottenstri­den för ett alltjämt hoppfullt SFK herr.

Det gäller att se möjlighete­rna istället för tvånget.

Efter ett hyfsat september föll Sollentuna igenom i oktobers första match. 0–4 mot topplaget Linköping City tog SFK ner till negativt kvalstreck igen.

Med fyra matcher kvar är laget prekärt, men ändå kontroller­at och optimistis­kt menar coach Christer Mattiasson.

– Vi ser det som en skön utmaning och det är kul när matcher gäller något. Istället för att komma ner som en hängbjörk till träningarn­a försöker vi ha ett leende och vara positiva, säger han.

– Det gäller att se möjlighete­rna istället för tvånget. Vi har allt i egna händer och det är vi själva som ska spela oss kvar.

Möter tre bottenkoll­egor Härnäst väntar två måstematch­er mot bottenkonk­urrenter.

– Dom matcherna sätter såklart normerna för sluttampen. Vinner vi i helgen har vi goda chanser att nå minst kval. Gör vi två bra insatser i rad får vi med oss poäng, två torsk och det blir två inte så roliga måstematch­er i avslutning­en.

– Det blir spännande att se hur vi klarar av det och hur varje individ tar det. Ta tillfället att växa. Klarar vi det inte är vi inte värda att vara kvar, över 30 omgångar ljuger inte en tabell.

Laget är, ett par dagar innan match, intakt och på lördagen väntar Rynninge borta. Örebrogäng­et är två pinnar bakom SFK.

– Det var besviket efter Linköping-matchen men nu har vi vänt det och tränat på bra. Givetvis är vårt mål att vara över kvalstreck­et när sista matchen är spelad, det finns inget annat. Allt utom det är en besvikelse.

 ?? FOTO: ANDERS EKSTRÖM ?? TRETTON. Mattiasson­s Sollentuna ligger på 13:e-plats inför sluttampen där tre bottenkonk­urrenter väntar.
FOTO: ANDERS EKSTRÖM TRETTON. Mattiasson­s Sollentuna ligger på 13:e-plats inför sluttampen där tre bottenkonk­urrenter väntar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden