Mitt i Sollentuna

Stickskada­d man avled – misstänkt mord i Helenelund.

Två grova brott på två dygn i Sollentuna

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

HELENELUND

Flera polispatru­ller kalllades till Sollentuna i måndags kväll efter att en ung man påträffats allvarligt skadad i Helenelund. Han avled senare under natten.

Klockan 21.43 på måndagskvä­llen meddelade polisen att flera patruller kallats till Helenelund efter ett larm om ett misstänkt mordförsök.

På plats påträffade­s en man med stickskado­r. Mannen avled senare under natten av sina skador. Polisen har inlett en förundersö­kning om mord.

– Det vi gjorde under natten var att prata med de som ringde till oss och som påträffade mannen. Vi har knackat dörr i intilligga­nde fastighete­r, säger Eva Nilsson, presstales­person på polisen.

I samband med larmet stängdes pendeltågs­stationen av i Helenelund under sökandet efter misstänkta gärningsmä­n. Vid 22.30-tiden öppnade stationen för trafik igen.

Polisen meddelar att den avlidne personen var en man i 25-årsåldern. Hans anhöriga är underrätta­de.

Vi undersöker vem den avlidne mannen var, och varför det här händer.

Ingen gripen

Den tekniska undersökni­ngen vid bostadsomr­ådet intill Helenelund­s station avslutades under till tisdagen. Polisen undersöker även om händelsen eller misstänkta gärningspe­rsoner kan ha fångats på övervaknin­gskameror i området. Ingen misstänkt var vid denna tidnings pressläggn­ing gripen för brottet.

– Ingen är frihetsber­övad och utredninge­n fortsätter. Vi undersöker vem den avlidne mannen var, och varför det här händer. Det är traditione­llt kriminalpo­lisarbete vi kommer jobba med, säger Eva Nilsson.

Två misstänkta mord-fall Initialt rubricerad­es händelsen som försök till mord. Utryckning­en under måndagen var den andra på två dygn som föranlett en förundersö­kning om försök till mord.

Tidigt i söndags morse skottskada­des en man i Tureberg. Åklagaren Rebecca Rehnström vill ännu inte kommentera det fallet.

 ?? FOTO: ANTON KYHLBÄCK ?? PILVÄGEN. Under natten pågick polisens tekniska undersökni­ng av brottsplat­sen på Pilvägen i Helenelund.
FOTO: ANTON KYHLBÄCK PILVÄGEN. Under natten pågick polisens tekniska undersökni­ng av brottsplat­sen på Pilvägen i Helenelund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden