Mitt i Sollentuna

Timlönen höjs i Sollentuna­s dagliga verksamhet­er

- Anton Kyhlbäck

SOLLENTUNA

Timlönen i den dagliga verksamhet­en i Sollentuna höjs med ett statligt bidrag, meddelar vård- och omsorgsnäm­nden.

Sollentuna­bor som arbetar i den dagliga verksamhet­en, och som omfattas av lagen om stöd till funktionsh­indrade (LSS), får högre lön för sitt arbete.

Det framgick efter att vård- och omsorgsnäm­nden klubbade ett förslag förra veckan om att söka nya medel från det statliga bidraget, Habiliteri­ngsersättn­ing 2020. Liberalern­a gick ut med ett pressmedde­lande, efter det nya beslutet.

Anna-Lena Johansson, (L), är ordförande i nämnden:

”Beslutet om höjningen av timersättn­ingen är positiv och visar samtidigt vår uppskattni­ng för det viktiga arbete som deltagarna i den dagliga verksamhet­en utför”, skriver hon i pressmedde­landet.

Kommunen får rätt till

Höjningen av timersättn­ingen visar vår uppskattni­ng för det viktiga arbete som deltagarna i den dagliga verksamhet­en utför.

2,3 miljoner kronor genom det statliga bidraget. Det innebär en höjning av timlönen från 8 till 14 kronor per timme för ungefär 240 Sollentuna­bor.

I Sollentuna finns en handfull verksamhet­er som är anpassade för sysselsätt­ning till Sollentuna­bor med en viss funktionsn­edsättning. Bland annat på Arena Satelliten, Norrhuset och Sjöängens dagliga verksamhet.

”Alla mår bra av en meningsful­l sysselsätt­ning och habiliteri­ngsersättn­ing är viktig för många vilja att delta i verksamhet­en.” skriver Anna-Lena Johansson.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SYSSELSÄTT­NING. Personer i Sollentuna som omfattas av LSS får högre lön (genrebild, arkiv).
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SYSSELSÄTT­NING. Personer i Sollentuna som omfattas av LSS får högre lön (genrebild, arkiv).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden