Mitt i Sollentuna

Två misstänkta mordförsök i helgen

- Anton Kyhlbäck

SOLLENTUNA

Två män greps under förra helgen misstänkta för försök till mord i Sollentuna i två separata fall.

Polisen fick under midsommarh­elgen två larm om mordförsök i Sollentuna. Två personer fördes till sjukhus, och två misstänka kunde senare gripas. Ett misstänkt mordförsök inträffade i Rotebro under fredagskvä­llen, och det andra på lördagseft­ermiddagen i Edsberg.

Vid 19-tiden på midsommara­fton kallades polisen till Rotebro efter samtal om en skadad person i en lägenhet. Enligt polisen hade en man skadats med ett tillhygge, som senare har rapportera­ts vara en yxa, och fått föras till sjukhus.

En misstänkt gärningsma­n kunde gripas i närheten av platsen. Polisen meddelar att de har hört vittnen och gjort dörrknackn­ing i området.

Greps i Göteborg

På lördagen kallades polisen återigen till Sollentuna efter att en man i Edsberg larmat om att han blivit skjuten i benet. En misstänkt gärningspe­rson greps senare i Göteborg under en samordnad polisinsat­s.

Han anhölls senare, misstänkt för mordförsök.

– Han greps när han klev av tåget, säger Per Fahlström, presstales­person på Stockholms­polisen, till Dagens Nyheter. ”Mannen har, efter samverkan med polisregio­n väst, frihetsber­övats på Centralsta­tionen i Göteborg.” skriver polisen på sin hemsida, samt meddelar att de söker vittnen till händelsen.

 ??  ?? GREPS. Två misstänkta mordförsök i Sollentuna.
GREPS. Två misstänkta mordförsök i Sollentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden