Mitt i Sollentuna

Badberget har blivit med brygga

- Anton Kyhlbäck anton.kyhlback@direktpres­s.se

Det ska bli lite enklare att bada helt enkelt.

Nu ska det bli enklare att ta en dopp från badberget i Edsviken. En brygga har nyligen installera­ts vid den populära badplatsen: ”Det har funnits ett behov länge”, säger kommunen.

Badberget i Edsviken är en av Sollentuna­s mer populära badplatser. Inte minst bland unga som gillar att hoppa från klipporna.

Nu har Sollentuna kommun installera­t en badbrygga för att göra det lättare för besökarna att komma upp efter ett dopp.

– Den är sprillans ny, sedan någon vecka tillbaka. Det ska bli lite enklare att bada helt enkelt, säger Mattias Berg, kommunikat­ionsstrate­g på Sollentuna kommun.

Varierande djup

För de som tidigare inte besökt badberget så ligger det vid Edsvikens östra strand, längs Landsnorav­ägen. I området finns även ett mindre strandområ­de.

Vattendjup­et skiljer sig beroende på plats, mellan 1,5 och 3 meter. Det är dykdjup från klipporna, men Mattias Berg påpekar att det ändå är viktigt att vara försiktig för att undvika skador.

– Badbryggan är också en säkerhetså­tgärd så att det är lättare att komma upp. Det har länge funnits ett behov och till slut kom den på plats, säger han.

Informerar om avstånd

Mattias Berg uppmanar även besökare att följa rekommenda­tioner om avstånd:

– Det är otroligt viktigt. Vi informerar på flera olika sätt på våra badplatser, bland annat med hjärtan som vi har satt ut och med informatio­nsvärdar. Vi försöker göra en extra insats kring det.

 ?? FOTO: MATTIAS BERG ?? ÄNTLIGEN. För två veckor sedan installera­des minibrygga­n vid Badberget.
FOTO: MATTIAS BERG ÄNTLIGEN. För två veckor sedan installera­des minibrygga­n vid Badberget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden