Mitt i Sollentuna

Bibblans bästa lokala lästips

- Anton Kyhlbäck FOTO: PRIVAT

SOLLENTUNA

Behöver du något att läsa i hängmattan? Biblioteka­rien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentuna­bor.

Sommaren är här och det innebär extra tid till läsning för många. Biblioteka­rie Ofelia Graah-Hagelbäck ger tips på böcker skrivna av Sollentuna­bor.

1. ’Som en öppen bok’, Sara Molin. En debuterand­e feelgoodro­man om läraren Clara som kämpar med att skapa läslust i skolan för sina elever, och träffar förälskels­en Jonathan.

2. ’En dag, Jennifer’, Risto Parkarinen. Peter har kört fast i livet och med karriären. Han får en idé om att flytta tillbaka till pojkrummet, där han var senast 1968, och stänga av mobilen. Inte helt enkelt.

3. ’Stjärnorna sitter i min hand’, Lotta Lönnbäck. En diktsamlin­g som på ett känslosamt och trösterikt sätt beskriver sorgen i samband med Lönnbäcks mammas kamp med ALS, från sjukdomsbe­skedet till mammans bortgång.

4. ’Ljusets dotter’, Elisabet Nemert. En bok som utspelar sig på 1700-talet, Edsbergs slott. Maria börjar i hemlighet spela på morfaderns fiol, vilket kommer förändra hennes liv.

Ofelia tipsar om böcker författade av Sollentuna­bor.

 ??  ?? SOMMARLÄSN­ING.
SOMMARLÄSN­ING.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden