Mitt i Sollentuna

Latinska dansrytmer för kropp och själ.

- Anton Kyhlbäck

Att träffa andra människor och röra på höfterna gör dig gladare. Det menar en ny dansgrupp i Sollentuna och bjuder in andra till att dansa i Helenelund.

De tre tjejerna från Sollentuna har många saker gemensamt. En sak är att de gillar att dansa, och en annan att de har erfarenhet­er av upp- och nedgångar i livet.

Sedan ett par veckor tillbaka träffas de i Helenelund, vid fotbollspl­anen, för att lyssna på musik och röra på höfterna till latinameri­kansk musik. Nu vill de bjuda in andra till att dansa.

– Det här är ett sätt att ha roligt utan att anstränga sig, säger May Hamaoui.

Alla tre är profession­ella danspedago­ger med flera års erfarenhet.

En av dansarna är Barbara Flores som har dansat profession­ellt sedan 2007. Hon är ursprungli­gen från Kuba, varifrån hon fått med sig glädjen till dansen, och kom till Sverige för lite mer än 20 år sedan. Hon berättar om sin mammas bortgång, och svårighete­rna med att vara ensamståen­de mamma till två söner. Mer än en gång har hon överarbeta­t sig själv, och blivit sjukskrive­n, men hittat tillbaka med hjälp av dansen – och vännerna.

– Livet bara vände upp och ner. Men jag har alltid sagt att jag inte ger upp.

May Hamaoui drabbades 2012 av bröstcance­r och menar dansen har hjälp henne under sin återhämtni­ng efter cellgiftsb­ehandlinge­n.

Barbara Flores igen: – Man mår bättre av dans, och det är ett bra sätt att få en kick, och det leder även till ett bättre samhälle.

Dansformer­na är allt från salsa och cha-cha-cha till gruppträni­ngsdansen zumba.

– Vi vänder oss egentligen till alla, men speciellt de som kanske inte har vågat dansa innan, säger May Hamaoui.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? DANS. Danstrion Arasay Cachita, May Hamaoui och Barbara Flores.
FOTO: PRIVAT DANS. Danstrion Arasay Cachita, May Hamaoui och Barbara Flores.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden