Mitt i Sollentuna

”Har ni lokalpolit­iker verkligen inte mer att säga till om?”

- Eva Martin Lannerwall, olycklig resenär, Edsberg, Anita Axelsson, olycklig resenär, Edsberg, Johan Flyckt, Hyresgästf­öreningen, Edsberg

Sollentuna Henrik Thunes (M), Anna-Lena Johannsson (L), Magnus Ramstrand (KD), Jonas Riedel (C) .

I våras blev vi glada. Vi läste i Sollentuna­s lokalpress i maj månad att ni alla vill återinföra busslinjer­na som knyter ihop Sollentuna. Men visst, så ska det ju vara!

Vi talar om linjerna 607 och 526, och även 516, de senare som varit klippan för pendlarna att från Edsberg och Viby kunna åka direkt in till Stockholm. Nu händer det något, hurra! Vi får våra kära linjer tillbaka.

Men icke. Nu kommer hösttidtab­ellerna och det är fortfarand­e byten i Sollentuna Centrum som gäller, låt vara att det blivit lite kortare väntetider i Sollentuna, men fortfarand­e väntetider som känns så onödiga när det tidigare gått så smidigt att åka direkt med linjerna 526/516 från Edsberg/ Viby till Stockholm eller från Edsberg till Stockholm och mellanstat­ioner via Karolinska Sjukhuset med buss 607.

Vi undrar nu, skriver ni politiker i lokalpress­en för lokalpress­ens skull och för att hålla oss resenärer lugna, och vet SL ens om era synpunkter på trafikplan­eringen till Edsberg med flera hållplatse­r?

Snälla ni, berätta för oss varför våra lokalpolit­iker inte har mer att säga till om när det gäller medborgarn­as möjlighete­r att resa på ett praktiskt och oirriteran­de sätt. Vi är ju ändå många som inte missgynnar vår miljö med egna bilars utsläpp av avgaser.

Var nu så snälla och ryt i mer till SL så att vi får tillbaka våra tidigare busslinjer som stympades så bedrövligt den 15 december 1919.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? KRITIK. Politiker sviker om busstrafik­en, skriver debattörer­na.
FOTO: MOSTPHOTOS KRITIK. Politiker sviker om busstrafik­en, skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden