Mitt i Sollentuna

Familj från Sollentuna kan bli starkast i landet.

Tävlar i fjällen i nytt tv-program

- Anton Kyhlbäck 070-787 87 07 anton.kyhlback@direktpres­s.se

Familjen Flores från Sollentuna tävlar mot sex andra familjer i det nya tävlingspr­ogrammet ”Sveriges starkaste familj”. ”Mest crazy grejen vi har gjort tillsamman­s”.

Snö, kyla och blåst i de karga fjällen i Åre. Det är scenen i det nya tävlingspr­ogrammet, ”Sveriges starkaste familj”, som börjar sändas i september i SVT.

Sju familjer möter varandra och testas fysiskt och mentalt, där sammanhåll­ningen i familjen även ställs på prov.

En av deltagarna är familjen Flores från Sollentuna – mamma Barbara, 54, hennes barn Lazaro, 18, och Frank, 17, och kusinen Damian, 52.

– Det är det mest äventyrlig­aste, tuffaste och mest crazy grejen vi har gjort tillsamman­s. Vi fick verkligen testa vår styrka som familj, säger Barbara Flores. ”Som ett äventyr” I programmet gör familjerna upp i tuffa utmaningar som att fjällvandr­a med tung packning, springa i djup snö med vikter eller dra ett terrängfor­don.

Barbara Flores berättar att momenten var pirriga.

– Man hade ganska kort tid att ställa in sig inför varje del i tävlingen. Det gjorde det väldigt roligt också, och som ett äventyr, säger hon.

Inför tävlingen fick familjen göra en del tester och hälsokontr­oller. Bland annat ett så kallat bip-test, ett styrketest och ett snabbhetst­est.

En idrottande familj

Alla medlemmar i familjen Flores har en bakgrund inom träning och idrott.

Barbara Flores är instruktör i zumba, Lazaro är fotbollsmå­lvakt i Vasalunds IF, Frank spelar elithockey för Lidingö Vikings och Damian är träningsin­struktör och kostrådgiv­are.

– För mig blev det också viktigt att visa hur viktig träning kan vara för hälsan, och att det stärker självförtr­oendet. Det har jag sett hos mina killar, och det hoppas jag andra inspireras av under programmet, säger Barbara Flores.

Programled­are för ”Sveriges starkaste familj” är Sanna Kallur och André Pops.

– Både Sanna och André var helt underbara. Och filmteamet, som jobbade så hårt. Alla var profession­ella och väldigt peppande. De gjorde det här till en väldigt bra upplevelse och jag tror det kommer bli ett program som kommer fortsätta, säger Barbara Flores.

Programmet har premiär på SVT1 och SVT play söndagen den 6 september.

För mig blev det också viktigt att visa hur viktig träning kan vara för hälsan.

 ?? FOTO: JANNE DANIELSSON/SVT ?? STARKA. Barbara, Lazaro, Frank och Damian tävlar mot sex andra familjer i ”Sveriges starkaste familj”. Programmet har premiär den 6 september på SVT.
FOTO: JANNE DANIELSSON/SVT STARKA. Barbara, Lazaro, Frank och Damian tävlar mot sex andra familjer i ”Sveriges starkaste familj”. Programmet har premiär den 6 september på SVT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden